Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Nguyễn Huệ

Nhằm giúp các em học trò lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi HK2 sắp đến. Blog Tiền Điện Tử xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Huệ gồm phần đề và đáp án giải cụ thể, giúp các em ôn tập, đoàn luyện kỹ năng làm đề. Mời các em cùng tham khảo.

Chúc các em đạt kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN HUỆ

ĐỀ THI HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Section A (6,0 points)

Listen mập the conversation twice and mark the best answer for each of the following questions.

Question 1: What did Ruth get her brother for his birthday? 

A. A Japanese case           B. A Japanese painting       C.Japanese cakes   D.Japanese books

Question 2: She sent her present by __________      

A. regular mail                      B. express mail                     C. air mail                  D. surface mail

Question 3: Some people think it is _______ mập give money as a gift. 

A. impersonal                       B. immoral                             C. immature              D. impolite

Question 4: Ruth’s brother will be ________.

A. 23                                       B. 24   `                                   C. 25                           D. 26

Listen mập the conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) of False (F). Write your answer on the answer sheet.                                     

Question 5: She says the cause of deforestation is encroaching factories. _______

Question 6: Contamination from lakes is one of the big problems.               _______

Question 7: She says it hard mập see the sun.                                                    _______

Question 8: To prevent the problem, they are fewer cars.                              _______

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 9: A. equipped              B. delivered              C. transferred           D. received

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 10: A. electricity             B. geothermal           C. alternative            D. radiation

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 11: We should develop such ______ sources of energy as solar energy and nuclear energy.

A. tradition                 B. alternative            C. revolutionary        D. surprising

Question 12: People are destroying the air by adding ______ mập it.

A. pollutants             B. polluters                C. pollution                D. polluted

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 13: Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.

A. boundless                        B. unlimited               C. uncountable         D. inflexible

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 14: The hotel staff are always friendly and courteous.

A. efficient                 B. helpful                   C. rude                       D. perfect

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 15: The book which I bought it yesterday is very good.

                      A          B                   C                 D

Question 16: No one died in the accident, didn’t they?

                                        A               B            C        D      

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

In the 1972 the Australian government (17) _______ a quota system which allowed a(n) certain number of kangaroos mập be killed or ‘culled’ every year. Legislation was introduced because farmers claimed that the kangaroos were while their crops. The problem is that ruining two and a half million kangaroos can be killed legally each year, a futher two and a half million are killed illegally. The animals are killed for a variety of (18) _______ The main one, however, is that kangaroo meat is sold for human (19) _______ usually in the form of steaks – or is used as pet food. There are also thousands of dollars mập be made (20) _______ the sale of their skins.

Question 17: A. introduced                       B. produced C. turned out                         D. offered

Question 18: A. results                  B. pretexts     C. excuses                D. reasons

Question 19: A. consumption       B. need          C. employment         D. usage

Question 20: A. by                         B. during        C. for                          D. from

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions.

The search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products mập produce electricity- Converting waste products mập gases or oil is also an efficient way mập dispose of wastes. Experimental work is being done mập derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars. But mập date, that process has proven expensive. Other experiments are underway mập harness power with giant windmills. Geothermal power is also being tested. Some experts expect utility companies mập revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but mập day it supplies only 4 percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways mập convert the energy of ocean currents, tides, and waves mập electricity. Experiments are also underway mập make use of temperature differences in ocean water mập produce energy.

Question 21: What is the best title of the passage?

A. The Use of Water Products for Energy

B. The Search for Alternative Sources of Energy

C. Efficient Ways of Disposing of Waste

D. New Discoveries in Geothermal Power

Question 22: What provided one third of the electricity in the United States fifty years ago?

A. wind                                   B. waste products    C. water                     D. oil

Question 23: What could Rest replace the phrase ‘geothermal power’ in the passage?

A. heat from the earth                                             B. gases in the earth’s atmosphere

C. steam that shot up out of the earth                  D. water in the ocean, lake, or river

Question 24: Which of the following is not mentioned in the passage as an alternative source of energy?

A. Burning of garbage         B. Geothermal power          C. Synthetic fuels     D. Electricity.

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: Mr Jones was very generous about overtime payments. I was working for him.

=> Mr Jones ______________________________________________________________________

Question 2: People say that Peter has been in the army.

=> Peter __________________________________________________________________________

II. Writing a paragraph (1,5 points)

Write a paragraph of 120 words about the measures mập protect the endangered species, using the cues given below.

  • set up organizations and raise funds.
  • establish national parks
  • enact laws

ANSWER KEYS

Section A (6,0 points)

Questions

Answers

Marks

Question 1

C

0,25 đ

Question 2

B

0,25 đ

Question 3

A

0,25 đ

Question 4

D

0,25 đ

Question 5

T

0,25 đ

Question 6

F

0,25 đ

Question 7

T

0,25 đ

Question 8

F

0,25 đ

Question 9

A

0,25 đ

Question 10

C

0,25 đ

Question 11

B

0,25 đ

Question 12

A

0,25 đ

Question 13

B

0,25 đ

Question 14

C

0,25 đ

Question 15

C

0,25 đ

Question 16

C

0,25 đ

Question 17

A

0,25 đ

Question 18

D

0,25 đ

Question 19

A

0,25 đ

Question 20

D

0,25 đ

Question 21

B

0,25 đ

Question 22

C

0,25 đ

Question 23

A

0,25 đ

Question 24

D

0,25 đ

Tổng cộng

6,0 đ

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: Mr Jones for whom I was working was very generous about overtime payments.

Question 2: Peter is said mập have been in the army.

2. Đề số 2

Section A (6.0 points)

Listening

Part 1. Which activity does each person enjoy doing now? Listen twice and choose the best answer for each of the following questions.

Câu 1:  Zachary enjoys_______________________

          A. playing the guitar       B.  playing in a band      C.  playing the piano      D.  playing the violin

Câu 2:  Erica enjoys_______________________

          A. collecting baseball cards                                    B.  collecting comic books  

          C.  gardening                                                             D.  shopping

Câu 3:  Bradley enjoys_______________________

          A.  watching videos                                                  B.  hiking                        

          C.  playing video games                                                                                     D.  fishing

Câu 4:  Evan enjoys _______________________

          A.  collecting stamps                                                 B.  collecting paintings

          C.  collecting Christmas cards                                D.  khiêu vũ with his classmates

Part 2. Listen mập the conversations twice and decide whether the following sentences are TRUE (T) or FALSE (F). Circle T or F.

Câu 5:  Debbie would love mập go khiêu vũ, but she has mập study.                          T                               F

Câu 6:  Dennis thinks he is a terrible dancer                                                        T                               F

Câu 7:  Carlo can’t go because he has a date who doesn’t like mập dance              T                               F

Câu 8:  Marlene can’t go because she has mập stay home.                                      T                               F

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the word that has the underlined part pronounced differently from the rest in each of the following questions.

Câu 9:  A.  stopped                 B.  launched                   C.  robbed                        D.  missed

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập indicate the correct word or phrase for each of the blanks

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct word or phrase for each of the blanks.

Although they are safe mập use in the short term, coal, gas and oil present a long-term (10) __________ mập the environment. All three types of fossil fuels produce carbon dioxide in (11) ___________ greater .quantities than plants can use. The carbon dioxide then (12) ___________ in the atmosphere and may even increase the earth’s ‘heat load’ and lead mập global (13) ____________ in temperature.

Câu 10: A.  demand                B.  threat                          C.  fight                            D.  warning

Câu 11: A.  more                     B.  every                           C.  very                             D.  far

Câu 12: A.  discharges           B.  accumulates              C.  releases                     D.  disperses

Câu 13: A.  drop                      B.  raise                            C.  rise                              D.  change

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Câu 14:  He was the last person ____________________ the party.

          A.  mập left                          B.  left                               C.  leaving                       D.  leaves

Câu 15:  It was Peter _________________ the windows yesterday.

          A. who breaks                 B. that broke                    C.  whom broke               D.  breaking

Choose the letter A, B, C, or D mập show the underlined part that needs correction.

Câu 16:  They didn’t want mập come with us at first, but we could be able mập persuade them.

                                 A                            B                                   C                       D

Câu 17:  The children studying in this school have mập do a lot of homework, haven’t they?

                                            A                              B                  C                                  D

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Câu 18: A.  envelope              B.  guitarist                      C.  temperature               D.  energy

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate  the  word  or  phrase  that  is OPPOSITE  in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Câu 19:  Building dams costs a lot of money, so water energy is expensive.

          A.  exorbitant                   B.  attractive                    C.  extensive                   D.  cheap

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the questions.

Since the world became industrialized, the number of animal species that have either become extinct or have neared extinction has increased. Bengal tigers, for instance, which ‘once roamed the jungles in vast numbers, now number only about 2,300. By the year 2025, it is estimated that they will become extinct.

What is alarming about the case of the Bengal tiger is that this extinction will have been caused almost entirely by poachers who, according mập some sources, are not always interested in material gain but in personal gratification. This is an example of the callousness that is contributing mập the problem of extinction. Animals such as the Bengal tiger, as well as other endangered species, are valuable parts of the world’s ecosystem. International laws protecting these animals must be enacted mập ensure their survival – and the survival of our planet.

Countries around the world have begun mập deal with the problem in various ways. Some countries, in an effort mập circumvent the problem, have allocated large amounts of land mập animal reserves. They then charge admission prices mập help defray the costs of maintaining the parks, and they often must also depend on world organizations for support. This money enables them mập invest in equipment and patrols mập protect the animals. Another response mập the increase in animal extinction is an international boycott of products made from endangered species. This has had some effect, but by itself It will not prevent animals from being hunted and killed.

Câu 20:  What is the main topic of the passage?

          A.  International boycotts                                         B.  Endangered species

          C.  The Bengal tiger                                                 D.  Problems with industrialization

Câu 21:  The word ‘poachers’ used in line 7 could be best replaced by which of the followings?

          A.  Concerned scientists                                                                                    B.  Trained hunters

          C.  Enterprising researchers.                                  D.  Illegal hunters

Câu 22:  What is an act of cruelty according mập the passage?

          A.  Killing animals for personal satisfaction.        B.  Hunting endangered animals.

          C.  Having interest in material gain.                      D.  Causing the problem of extinction. .

Câu 23:  Which of the following is not mentioned in the passage as a way mập protect animals from extinction?

          A.  Raise money mập invest in equipment and patrol.

          B.  Establish wildlife reserves.

          C.  Introduce laws mập prohibit the killing of endangered animals.

          D.  Refuse mập buy animal products.

Choose the letter A, B, C, or D indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Câu 24:  The hotel staff are always friendly and courteous.

          A.  efficient                      B.  perfect                        C.  helpful                        D.  polite

Section B (2.0 marks)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.5 point)

Question 1: Mr. John is a good doctor. You have just talked mập his daughter.

             Mr. John,______________________________________________________

 Question 2: They think that many people have died.

            Many people ___________________________________________________

II. Write  a  paragraph  of  120  words  about  the  measures  mập  protect  the environment, using the cues given below.(1.5 points)

− stop cutting trees for timber.

− plant trees and forests.

− reduce using cars, motorbikes.

− reduce using fertilizers and pesticides

− stop littering on land and in water.

ĐÁP ÁN

Section A (6.0 points)

1. B  2. C 3. B  4. A  5.T  6. T  7. T  8. F  9. C  10. B  11. D  12. B 13. C 14. A  15. B 16. C 17. D  18. B 19. D  20. B  21. D  22. A   23. A  24. D             

Section B (2.0 marks)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.5 point = 0.25 x 2)

Question 1: Mr. John is a good doctor. You have just talked mập his daughter.

             Mr. John, whose daughter you have just talked mập, is a good doctor.(0.125)

Question 2: They think that many people have died.

            Many people are thought mập have died.(0.125)

II. Write  a  paragraph  of  120  words  about  the  measures  mập  protect  the environment, using the cues given below.(1.5 points)

3. Đề số 3

I. Phonetics:

* Choose the word whose underlined part is pronounced differently (0.5p)

1. A. depth                 B. threat                     C. teeth                                  D. smooth

2.A. decreased                     B. endangered                     C. influenced                        D. established

* Choose the word which is stressed differently from the others: (0.5p)

3. A. event                 B. gather                    C. purpose                            D. rugby

4. A. relationship      B. technology                       C. kilometer                           D. competitive                                  

II. Grammar and vocabulary:

*  Fill in the blank with the correct form of the verb in brackets: ( 1,5 p)

1. I  (just/ turn off) …………………………..the lights when the telephone (ring) …………..………..

2. The words (speak)……………………..……..cannot be taken back.

3. There are many pictures books for students (read).………………….……………….…

4. By tomorrow morning, half of  this work ( do)………………………………………………..

5. The children (attend)……………………………..that school receive a good education.

*  Fill in the blank with the correct form of the word in brackets: ( 1 p)

1.We offer a very (compete)……………………………….. rate for parcels of under 2 kg.

2. Air water and soil are necessary things mập our ( survive) ………………………..………….

3 The Earth is expected mập be a place where human beings and other living things can (peace) ……………………………….co-exist.

4.Recently the Asian Games has increased in (popular) ……..……………………….

*  Choose the best answer mập complete the following sentences: (1,5p)

1. My father never indulges _____ drinking.      

A. in                            B. mập                            C. with                        D. on

2. I try mập go jogging at least four times _______ week.

            A. the                         B. a                             C. an                          D. X                           

3. We could make better ______ of our energy resources.

            A. spend                    B. need                      C. limit                        D. use

4 .The football match was so dull that most of the _____ left at half-time.

A. participants           B. attendants                        C. spectators             D. audiences                       

5. He seldom goes mập the library, ______?

A. doesn’t he                         B. does he                 C. isn’t he                  D. is he                     

6.The High Street is so narrow that the council have decided mập _____ it.

A. extend                   B. lengthen               C. increase                D. widen                   

III. Writing:

      *Find out one mistake in each sentence: (1p)

1. It was the day before that the accident happened.

         A          B                              C               D

2. I come from a city locate  in the southern part of the country.

                   A                 B                    C                   D

3.  Despite  there are  some  disadvantages,  the potential  of alternative sources of energy is great.

         A                        B                                      C                                                              D

4.  If I had breakfast, I would not have been so hungry.

    A     B                               C                     D

* Rewrite the following sentences using the suggestions (1.5ps)

1. She presented him a book on his birthday.(a cleft sentence with the adverbial focus)

…………………………………………………………………………………

2. I checked four machines. All of them didn’t work (combine using a relative word )

I …………………………………………………………….………………worked.

3. The girl has felt better. She was injured in an accident.    (combine using a participle)

……………………………………………………………………………

IV. Reading:

*  Read the passage and choose the best option mập complete the blank. (1.25p)

      Television is one of mans most important (1)…..….of communication. It brings pictures and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President (2)………. a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try mập (3) …..…. peace .Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in faraway lands. TV even takes its viewers (4)………….. of this world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space.

In addition mập all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are (5) ………. mập entertain. In fact, TV provides many more entertainment programs than any other kind. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures.

 1. A. procedure                         B. technology           C. manner                 D. means

 2. A. make                                  B. do                           C. get                          D. work

 3. A. move around                    B. make out               C. bring about           D. carry around

 4. A. out                                      B. onto                       C. away                      D. above

 5. A. monitored                          B. designed              C. built up                  D. patterned

*  Read the passage then choose the best answer: (1.25p)

You have probably heard about the unappealing dried foods that astronauts eat in space, such as the chalky ice cream and powdered pea soup. That means all the water is removed from those foods. But did you know that there are more than 90 different food and drink items on NASA’s space thực đơn? ( NASA is the American government organization concerned with spacecraft and space travel. NASA is an abbreviation for “ National Aeronautics and Space Administration”)

            Many food items are dehydrated mập prevent bacteria growing, so water must be added before consumption. But some foods look like those ready meals you find in the supermarkets, made nóng in the microwave. In fact, the chefs have recently provided some gorgeous meals for the space crew. Astronauts choose their individual food selections on Earth, getting mập taste it all first beforehand.

            Drinking is another matter. Although much is brought up with the astronauts and in cargo deliveries, a lot is recycled from human waste water. Yes, the water they use could have been someone else’s urine a day ago. You cannot be squeamish if you are an astronaut!

1. The text is about…………………………

A. eating in space                                              B. foods and astronauts

C. water in space                                               D. eating and drinking in space

2.  Food for astronauts in space ………………………..

A. is dehydrated   

B. is delicious

C. is the same what they have on Earth

D. contains a lot of water which is very important for their body in space

3. NASA …………………………….

A. is a spaceship                                               B. doesn’t prepare meals for astronauts

C. prepares foods for astronauts        D. doesn’t allow astronauts mập eat in a spaceship

4. Astronauts ………………………………..

A. have mập eat all the foods that the chefs prepare     

B. can choose their foods before their flight into space

C. don’t like the foods supplied by NASA

D. can eat ready meals in the supermarkets

5. Astronauts ………………………………..

    A. are not allowed mập drink water                     B. have mập use recycled waste water

C. only drink refreshment                     D. never have mập drink recycled waste water

— The end —

ĐÁP ÁN

I. Phonetics:            1. D. smooth                        2. B. endangered    3. A. event                4. C. kilometer

II. Grammar and vocabulary:

*  Fill in the blank with the correct form of the verb in brackets: ( 1,5 p)

1. had just turned off/ rang 2. spoken      3. mập read       4. will have been done        5. attending

*  Fill in the blank with the correct form of the word in brackets: ( 1 p)

1. competitive                       2. survival                  3. peacefully             4. popularity

*  Choose the best answer mập complete the following sentences: (1,5p)

1. A. in           2. B. a            3. D. use        4 . C. Spectators     5. B. does he              6. D. widen                        

III. Writing:    *Find out one mistake in each sentence: (1p)          1. B               2. B     3. A     4. B

Rewrite the following sentences using the suggestions (1.5ps)

1. It was on his birthday that she presented him a book.

2. I checked four machines, none of which worked.

3. The girl injured in an accident has felt better.

IV. Reading:

Read the passage and choose the best option mập complete the blank. (1.25p)

1. A. procedure                           B. technology           C. manner                 D. means

 2. A. make                                 B. do                           C. get                          D. work

 3. A. move around                    B. make out               C. bring about         D. carry around

 4. A. out                                     B. onto                       C. away                      D. above

 5. A. monitored                          B. designed             C. built up                  D. patterned

*  Read the passage then choose the best answer: (1.25p)

1.  D. eating and drinking in space                       2.   A. is dehydrated                                   

3. C. prepares foods for astronauts                      4.   B. can choose their foods before their flight into space

5. B. have mập use recycled waste water

4. Đề số 4

Section A (6,0 points)

Listen mập the conversation twice and mark the best answer for each of the following questions.

Question 1: Where does the young girl want mập go with her father?

A. mập the bank

B. mập the movies

C. mập the zoo

D. mập the swimming pool

Question 2 : Who are they going with?

A. the girl’s mother

B. the girl’s best friend

C. the girl’s brother

D. the girl’s sister

Question 3: What time will they most likely leave?

A. 9:30 AM

B. 12:45 PM

C. 2:00 PM

D. 4: 00 PM

Question 4: : What does the girl want mập do later?

A. She wants mập walk mập the ice cream store.

B. She wants mập swim at the park.

C. She wants mập go down mập the beach

D. She wants mập go mập the book store.

Listen mập the conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) of False (F). Write your answer on the answer sheet.

Question 5: The woman’s hobby is collecting rare books.

Question 6: She also liles listening mập music because it helps her relax.

Question 7: The man has many old coins.

Question 8: He does not like watching movies.

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 9:

A. subscribe             B. facsimile               C. pride                      D. provide

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 10:

A. president               B.possible                  C. astronaut              D. engineer

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 11: The post office offers the ______ Mail Service which is particularly fast.

A. Secure            B. Efficient                 C. Express                D. Reliable

Question 12: At last, they _________ get through the mountain in such a heavy rain.

A. can                   B. could                     C. are able mập                        D.were able mập

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 13: In 1957, the Soviet Union launched the first satelite mập orbit the Earth.

A. circle                B. fly               C. get back mập           D. attract

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 14: The hotel staff are always friendly and courteous.

A. rude                 B. polite          C. helpful                   D. perfect

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 15: There is a threat of global warming, that comes from the results of Greenhouse effect.

Question 16: The book is not interesting , doesn’t it ?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

The number of animal species that have die out since 1960  _____(17 ) sharply. Experts have looked for historical evidence of extinction. As far as they can tell, between modern historical records and the beginning of the 17th century, fewer ______(18)  20 species of animals died out. _______( 19) , in just one century, from 1600 mập 1699, seven more animals species are known mập have _______(20 ) . The next century saw the extinction of 36 species. And the rate kept increasing. In the first three quarters of the 20th century, 83 species disappeared, ­­­­despite  the education of people about endangered species. The rate of extinction has not been slowed by public information.

Question 17: A. increase  B. increased             C. has increased      D. will increased

Question 18: A. as             B. more                      C. less                                    D. than

Question 19: A. If                B. although               C. so                           D. however

Question 20: A. recovered            B. supplied                C. changed               D. disappeared

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions.

The rapid growth of China and India means that a lot more oil will have mập come from somewhere. World demand has grown faster in the past five years than in the second half of the 1990s. Today we consume an average of 85 million barrels daily and that figure will rise mập 113 million barrels by 2030. A survey of the four countries with the biggest reported reserves – Saudi Arabia, Iran, Iraq and Kuwait – reveals major concerns. Iran became the first major oil producer mập introduce oil rationing. A report on Saudi Arabia’s oil reserves showed that the figure went from 79barrels a day in 2002 mập 84.5 million in 2004. There are still 909 billion tons of coal worldwide, enough mập last at least 155 years. But coal is a dirty energy resource. The natural gas fields should last 20 years longer than the world’s oil reserves and is expensive mập extract and transport. Hydrogen fuel cells can provide us with an energy source but there is not enough hydrogen mập go round and the few clean ways of producing it are expensive. Oil – dependent nations are turning mập renewable energy source. An increase in the using of oil all over the globe will increase the chance of a disaster and the risk of dangerous substances getting into the atmosphere.

Question 21: . The text is  about _____.

A. the increasing number of oil used.                               B. harvesting oil.

C. oil and disaster.                                                               D. oil in Chine and Indian.

Question 22: The figure in the text shows that____.

A. more and more oil are used.                             B. less and less oil has been used.

            C. China is the first major oil producer.                D. Iran is the most oil consumers in the world.

Question 23: Coal is ____.

            A. a clean energy.                                                    B. the only energy in the world

C. a polluting energy.                                              D. never used up.

Question 24: We can learn from the text that _____.

            A. we can’t find any cleaner energy.       

            B. the more coal we use the more polluted the atmosphere is.

            C. the world demand on coal is increasing.                   

            D. China and Indian do not need coal any more.

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: The fifth man who was interviewed was entirely unsuitable. (Replace the relative clause by an infinitive or infinitive phrase.)

…………………………………………………………………………………………………………..

Question 2: It is said that many people are homeless after the floods.

Many people are said …………………………………………………………………………………..

II. Writing a paragraph (1,5 points)

In 100-120 words, write a paragraph about the advantages of using solar energy.

These phrases may be useful mập you :

– clean and safe.

– plentiful and infinite

– easily deployed by both home and business users

THE END

ANSWER KEYS

Section A (6,0 points)

Questions

Answers

Marks

Question 1

B

0,25 đ

Question 2

A

0,25 đ

Question 3

C

0,25 đ

Question 4

C

0,25 đ

Question 5

T

0,25 đ

Question 6

T

0,25 đ

Question 7

F

0,25 đ

Question 8

F

0,25 đ

Question 9

B

0,25 đ

Question 10

D

0,25 đ

Question 11

C

0,25 đ

Question 12

D

0,25 đ

Question 13

A

0,25 đ

Question 14

A

0,25 đ

Question 15

C

0,25 đ

Question 16

C

0,25 đ

Question 17

C

0,25 đ

Question 18

D

0,25 đ

Question 19

D

0,25 đ

Question 20

D

0,25 đ

Question 21

A

0,25 đ

Question 22

A

0,25 đ

Question 23

C

0,25 đ

Question 24

B

0,25 đ

Tổng cộng

6,0 đ

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: The fifth man mập be interviewed was entirely unsuitable.

Question 2: Many people are said mập be homeless after the floods.

5. Đề số 5

Phần I : PHẦN CHUNG (7,5điểm)  ( cho tất cả học trò khối)      

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

Question 1: A. A. finished            B. marched   C. stopped     D. robbed

Question 2: A. letters        B. books        Ccats             D. accidents

Question 3 : A. death         B. Eaten          C. deal                                                D. feat

Question 4: A. stop                        B. post            C. offer        D. from

Question 5 : A. Asian        B. 3sketball             C. tennis        D. solidarity

II.Choose the best answer mập complete the following sentences.

Question  6 : Do you know when the 2006 Asian Games took place?

A. happened                  B. deepened             C. added                    D. struggled

Question  7 : You have got a new car, ……….?

A. do you                       B. aren’t you                  C. don’t you                   D. haven’t you

Question  8 : The paintings _________ Mr. Brown has in his house are worth around $100.000

A. whose                                  B. which                          C. what                         D. whom

Question  9 : More and more rare animals are _______danger of extinction.       

A. for                          B. on                                C. at                                  D. in

Question 10  : The city of London was founded by the Romans in the year 43 AD.

A. established           B. located                     C. developed                          D. characterized

Question  11 : It was me who………you last night.

A. calls                                B. called                         C. call                             D. To call

Question  12 : Linda: “Excuse me! Where’s the post office?” Maria: “______.”

A. I’m afraid not        B. Don’t worry            C. Yes, I think so         D. It’s over there

Question  13 : When he ______, we ______ dinner.

A. arrived/having      B. was arriving/had     C. arrived/ were having     D. had arrived/had

Question  14 : Laura had hurt her leg   and she  _____________walk very well

A. could                     B. couldn’t                             C. can                        D. can’t  

Question 15  : The man _________ his car outside hasn’t come back for it yet.

A. who left                              B. who he left                 C. whom he left           D. whose

Question 16  : The man              a black suit is a football referee.

A. mập wear                        B. wearing                C. who wear              D. wears.

Question  17 : This shirt is too big for me, ………….?

A. is it                              B. isn’t this                     C. isn’t it                         D. doesn’t it

Question  18 : Natural parks should be set ____________to save animals and plants.
A. into                                        B. out                                C. up                             D. down

Question 19  : Mr. Pike ——————– the most famous archaeologist in our city.

A. says mập be                   B. is said mập be                 C. is said that               D. said mập be

Question  20 : People say that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed.

A. It was said that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed.

B. Six out of the seven wonders of the ancient world is said mập be destroyed

C. Six out of the seven wonders of the ancient world are said mập have been destroyed.

D. Six out of the seven wonders of the ancient world is said mập have destroyed.

III.Choose the underlined part that needs correcting.

Question  21 : You and I went there together , weren’t we ?

Question 22  : : It was Mrs Lan who was give a lot of friends by her students.

Question  23 : George  are said mập be planning another trip mập Greece.  

Question 24  : He works at Heathrow Airport, that is one of the big airports in the world.

Question  25 : The girl who name’s Alice gave you this letter.

IV.Choose the best option mập complete the blanks in the following passage:

Before the telephone invented by Alexander Graham Bell in 1876, it was hard for people (26)____over long distances. They wrote letters mập each other. It could take days or even weeks for letters mập be (27)____Then people learned how (28)____telegraph messages. The messages traveled as electric signals that represented a code of dots and dashes. An operator on the other end converted the dots and dashes into a regular message. Bell’s first telephone call went over the same wires used for telegraph messages. As the telephone became (29)____and more popular, it largely replaced the telegraph. Today, our huge telephone network does many things besides carrying telephone calls. It sends copies of letters and pictures from one machine mập another, called a (30)____machine.

Question 26 : A. mập communicateB. communicated                                   C. communicate D. communicating

Question 27 : A. arrived          B. delivered               C. coming                  D. seen

Question 28:  A. mập send         B. mập call                    C. mập leave                 D. mập see

Question 29:  A. more             B. much                     C. less                        D. better

Question 30:  A. phone           B. telegraph              C. printing                 D. fax

Phần II : PHẦN RIÊNG  ( 2,5điểm ) dành cho học trò lớp 11 A,B,C, E, H ĐẾN M

V.   Read the passage and choose one correct answer for each question.

Scientists often divide resources into two groups: renewable and non– renewable. When a resource is used, it takes some times mập replace it. If the resource can be replaced quickly and easily, it is called renewable. If it cannot be replaced quickly and easily, it is non-renewable. All fossil fuels are non-renewable resources. Solar energy, air, and water are usually called renewable because there is an unlimited supply.

         However, this definition may change if people are not careful with these resources. The amount of solar energy that reaches the earth depends on the atmosphere. If the atmosphere is polluted, the solar energy that reaches the earth may be dangerous. If humans continue mập pollute the air, it will not contain the correct amounts of these gases.

         Many resources are limited and non- renewable, and many are in danger of pollution. As a consequence, resources must be conserved and the environment protected. Conservation must become an important part of everyone’s life.

Question  31. How many kinds of resources are mentioned in the passage?

       A. 2                            B. 3                                         C. 4                             D. 5

Question  32 . Non-renewable resources are those which _______

   A. are unlimited                                             

   B. can be replaced quickly and easily

   C. take millions of the years mập replace 

   D. are used every day such as solar energy and water

Question  33 . What will happen if the atmosphere is polluted?

         A. The air won’t contain the correct amounts of natural gases

   B. Life won’t continue as it does

         C. Renewable resources will soon become non- renewable

   D. All are correct

Question  34 . The word conservation in the passage is opposite mập

   A. prevention               B. Destruction                     C. protection             D. preservation

Question  35 . Why do we have mập conserve resources?

   A. Because many resources are limited and non-renewable

   B. Because conservation plays an important part in everyone’s life

   C. To keep the air from being polluted

   D. To make natural resources renewable

VI. Rewrite the following sentences as requested

Question 36  : People say that he beats his wife. (Passive voice )

 He is said ___________________________________.

Question 37 :That’s must be Jenny’s father ,……………  ? (tag question )

Question 38 :The boy hit the dog in the garden

It _____________________________________________(cleft sentence )

Question 39  :The picture was beautiful .She was looking at it

The ________________________________________________(preposition + relative pronoun )

Question 40  :I  will be staying with Adrian .His father is one of my closest friends ( relative clause)

I______________________________________________________

Phần II : PHẦN RIÊNG  ( 2,5điểm ) dành cho học trò lớp 11 D,G

V. Read the passage carefully and choose the best option A, B, C or D mập answer.

The Asian Games owes its origins mập small Asian multi-sport competitions. The Far Eastern Championship Games were created mập show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila, the Philippines in 1931. Other Asian nations participated after it was organized.

      After World War II, a number of Asian countries became independent. Many of the new independent Asian countries wanted mập use a new type of competition where Asian dominance should not be shown by violence and should be strengthened by mutual understanding. In August 1948, during the 14th Olympic Games in London, Indian representative Guru Dutt Sondhi proposed mập sports leaders of the Asian teams the idea of having discussions about holding the Asian Games. They agreed mập form the Asian Athletic Federation. A preparatory committee was set up mập draft the charter for the Asian amateur athletic federation. In February, 1949, the Asian athletic federation was formed and used the name Asian Games Federation. It was decided mập hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi the capital of India. They added that the Asian Games would be regularly held once every four years.

Question.31 The text is about             .

      A. the origin of the Asian Games

      B. the Far Eastern Championship Games

      C. the Games in Manila

      D. the relationship of Japan, the Philippines, and China

Question.32 The Far Eastern Championship Games           .

      A. were held in Manila after World War II

      B. were held in Japan

      C. were attended by all countries in Asia

      D. had the participation of only three nations

Question.33 The 14th Olympic Games took place           .

      A. in 1913                                                B. in august 1948

      C. before the World War II                    D. in February 1949

Question.34 The Asian Games            .

      A. were first held in China

      B. were first held in Indian

      C. were suggested establishing by a Londoner.

      D. were held in same year of the 14th Olympic Games

Question.35 The Asian Games were first held in               .

      A. 1931                B. 1941                      C. 1948                      D. 1951

VI.Rewrite the following sentences as requested

Question 36  : People said  that he stole their bike . (Passive voice )

 He was  said ___________________________________.

Question 37 :That must be Jenny’s father ,……………  ? (tag question )

Question 38 :The boy hit the dog in the garden

It _______________________(cleft sentence  in the passive )

Question 39  :The picture was beautiful .She was looking at it

The _____________________________(preposition + relative pronoun)

Question 40  :I  will be staying with Adrian .His father is one of my closest friends ( relative clause)

I_____________________________

ĐÁP ÁN

(A,B,C,E,K,M)

Q

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

A

D

A

A

B

A

A

D

B

D

A

B

D

C

B

A

B

C

C

B

C

Q

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

 

A

D

C

A

C

B

A

A

A

D

D

A

C

D

B

A

 

LOP D,G

Q

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

A

D

A

A

B

A

A

D

B

D

A

B

D

C

B

A

B

C

C

B

C

Q

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

 

A

D

C

A

C

B

A

A

A

D

D

A

D

B

B

D

 

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Huệ. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo bổ ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Trãi
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Lê Lợi
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Du

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Nguyễn Huệ

Nhằm giúp các em học trò lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi HK2 sắp đến. Blog Tiền Điện Tử xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Huệ gồm phần đề và đáp án giải cụ thể, giúp các em ôn tập, đoàn luyện kỹ năng làm đề. Mời các em cùng tham khảo.

Chúc các em đạt kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN HUỆ

ĐỀ THI HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Section A (6,0 points)

Listen mập the conversation twice and mark the best answer for each of the following questions.

Question 1: What did Ruth get her brother for his birthday? 

A. A Japanese case           B. A Japanese painting       C.Japanese cakes   D.Japanese books

Question 2: She sent her present by __________      

A. regular mail                      B. express mail                     C. air mail                  D. surface mail

Question 3: Some people think it is _______ mập give money as a gift. 

A. impersonal                       B. immoral                             C. immature              D. impolite

Question 4: Ruth’s brother will be ________.

A. 23                                       B. 24   `                                   C. 25                           D. 26

Listen mập the conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) of False (F). Write your answer on the answer sheet.                                     

Question 5: She says the cause of deforestation is encroaching factories. _______

Question 6: Contamination from lakes is one of the big problems.               _______

Question 7: She says it hard mập see the sun.                                                    _______

Question 8: To prevent the problem, they are fewer cars.                              _______

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 9: A. equipped              B. delivered              C. transferred           D. received

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 10: A. electricity             B. geothermal           C. alternative            D. radiation

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 11: We should develop such ______ sources of energy as solar energy and nuclear energy.

A. tradition                 B. alternative            C. revolutionary        D. surprising

Question 12: People are destroying the air by adding ______ mập it.

A. pollutants             B. polluters                C. pollution                D. polluted

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 13: Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.

A. boundless                        B. unlimited               C. uncountable         D. inflexible

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 14: The hotel staff are always friendly and courteous.

A. efficient                 B. helpful                   C. rude                       D. perfect

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 15: The book which I bought it yesterday is very good.

                      A          B                   C                 D

Question 16: No one died in the accident, didn’t they?

                                        A               B            C        D      

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

In the 1972 the Australian government (17) _______ a quota system which allowed a(n) certain number of kangaroos mập be killed or ‘culled’ every year. Legislation was introduced because farmers claimed that the kangaroos were while their crops. The problem is that ruining two and a half million kangaroos can be killed legally each year, a futher two and a half million are killed illegally. The animals are killed for a variety of (18) _______ The main one, however, is that kangaroo meat is sold for human (19) _______ usually in the form of steaks – or is used as pet food. There are also thousands of dollars mập be made (20) _______ the sale of their skins.

Question 17: A. introduced                       B. produced C. turned out                         D. offered

Question 18: A. results                  B. pretexts     C. excuses                D. reasons

Question 19: A. consumption       B. need          C. employment         D. usage

Question 20: A. by                         B. during        C. for                          D. from

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions.

The search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products mập produce electricity- Converting waste products mập gases or oil is also an efficient way mập dispose of wastes. Experimental work is being done mập derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars. But mập date, that process has proven expensive. Other experiments are underway mập harness power with giant windmills. Geothermal power is also being tested. Some experts expect utility companies mập revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but mập day it supplies only 4 percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways mập convert the energy of ocean currents, tides, and waves mập electricity. Experiments are also underway mập make use of temperature differences in ocean water mập produce energy.

Question 21: What is the best title of the passage?

A. The Use of Water Products for Energy

B. The Search for Alternative Sources of Energy

C. Efficient Ways of Disposing of Waste

D. New Discoveries in Geothermal Power

Question 22: What provided one third of the electricity in the United States fifty years ago?

A. wind                                   B. waste products    C. water                     D. oil

Question 23: What could Rest replace the phrase ‘geothermal power’ in the passage?

A. heat from the earth                                             B. gases in the earth’s atmosphere

C. steam that shot up out of the earth                  D. water in the ocean, lake, or river

Question 24: Which of the following is not mentioned in the passage as an alternative source of energy?

A. Burning of garbage         B. Geothermal power          C. Synthetic fuels     D. Electricity.

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: Mr Jones was very generous about overtime payments. I was working for him.

=> Mr Jones ______________________________________________________________________

Question 2: People say that Peter has been in the army.

=> Peter __________________________________________________________________________

II. Writing a paragraph (1,5 points)

Write a paragraph of 120 words about the measures mập protect the endangered species, using the cues given below.

  • set up organizations and raise funds.
  • establish national parks
  • enact laws

ANSWER KEYS

Section A (6,0 points)

Questions

Answers

Marks

Question 1

C

0,25 đ

Question 2

B

0,25 đ

Question 3

A

0,25 đ

Question 4

D

0,25 đ

Question 5

T

0,25 đ

Question 6

F

0,25 đ

Question 7

T

0,25 đ

Question 8

F

0,25 đ

Question 9

A

0,25 đ

Question 10

C

0,25 đ

Question 11

B

0,25 đ

Question 12

A

0,25 đ

Question 13

B

0,25 đ

Question 14

C

0,25 đ

Question 15

C

0,25 đ

Question 16

C

0,25 đ

Question 17

A

0,25 đ

Question 18

D

0,25 đ

Question 19

A

0,25 đ

Question 20

D

0,25 đ

Question 21

B

0,25 đ

Question 22

C

0,25 đ

Question 23

A

0,25 đ

Question 24

D

0,25 đ

Tổng cộng

6,0 đ

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: Mr Jones for whom I was working was very generous about overtime payments.

Question 2: Peter is said mập have been in the army.

2. Đề số 2

Section A (6.0 points)

Listening

Part 1. Which activity does each person enjoy doing now? Listen twice and choose the best answer for each of the following questions.

Câu 1:  Zachary enjoys_______________________

          A. playing the guitar       B.  playing in a band      C.  playing the piano      D.  playing the violin

Câu 2:  Erica enjoys_______________________

          A. collecting baseball cards                                    B.  collecting comic books  

          C.  gardening                                                             D.  shopping

Câu 3:  Bradley enjoys_______________________

          A.  watching videos                                                  B.  hiking                        

          C.  playing video games                                                                                     D.  fishing

Câu 4:  Evan enjoys _______________________

          A.  collecting stamps                                                 B.  collecting paintings

          C.  collecting Christmas cards                                D.  khiêu vũ with his classmates

Part 2. Listen mập the conversations twice and decide whether the following sentences are TRUE (T) or FALSE (F). Circle T or F.

Câu 5:  Debbie would love mập go khiêu vũ, but she has mập study.                          T                               F

Câu 6:  Dennis thinks he is a terrible dancer                                                        T                               F

Câu 7:  Carlo can’t go because he has a date who doesn’t like mập dance              T                               F

Câu 8:  Marlene can’t go because she has mập stay home.                                      T                               F

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the word that has the underlined part pronounced differently from the rest in each of the following questions.

Câu 9:  A.  stopped                 B.  launched                   C.  robbed                        D.  missed

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập indicate the correct word or phrase for each of the blanks

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct word or phrase for each of the blanks.

Although they are safe mập use in the short term, coal, gas and oil present a long-term (10) __________ mập the environment. All three types of fossil fuels produce carbon dioxide in (11) ___________ greater .quantities than plants can use. The carbon dioxide then (12) ___________ in the atmosphere and may even increase the earth’s ‘heat load’ and lead mập global (13) ____________ in temperature.

Câu 10: A.  demand                B.  threat                          C.  fight                            D.  warning

Câu 11: A.  more                     B.  every                           C.  very                             D.  far

Câu 12: A.  discharges           B.  accumulates              C.  releases                     D.  disperses

Câu 13: A.  drop                      B.  raise                            C.  rise                              D.  change

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Câu 14:  He was the last person ____________________ the party.

          A.  mập left                          B.  left                               C.  leaving                       D.  leaves

Câu 15:  It was Peter _________________ the windows yesterday.

          A. who breaks                 B. that broke                    C.  whom broke               D.  breaking

Choose the letter A, B, C, or D mập show the underlined part that needs correction.

Câu 16:  They didn’t want mập come with us at first, but we could be able mập persuade them.

                                 A                            B                                   C                       D

Câu 17:  The children studying in this school have mập do a lot of homework, haven’t they?

                                            A                              B                  C                                  D

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Câu 18: A.  envelope              B.  guitarist                      C.  temperature               D.  energy

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate  the  word  or  phrase  that  is OPPOSITE  in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Câu 19:  Building dams costs a lot of money, so water energy is expensive.

          A.  exorbitant                   B.  attractive                    C.  extensive                   D.  cheap

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the questions.

Since the world became industrialized, the number of animal species that have either become extinct or have neared extinction has increased. Bengal tigers, for instance, which ‘once roamed the jungles in vast numbers, now number only about 2,300. By the year 2025, it is estimated that they will become extinct.

What is alarming about the case of the Bengal tiger is that this extinction will have been caused almost entirely by poachers who, according mập some sources, are not always interested in material gain but in personal gratification. This is an example of the callousness that is contributing mập the problem of extinction. Animals such as the Bengal tiger, as well as other endangered species, are valuable parts of the world’s ecosystem. International laws protecting these animals must be enacted mập ensure their survival – and the survival of our planet.

Countries around the world have begun mập deal with the problem in various ways. Some countries, in an effort mập circumvent the problem, have allocated large amounts of land mập animal reserves. They then charge admission prices mập help defray the costs of maintaining the parks, and they often must also depend on world organizations for support. This money enables them mập invest in equipment and patrols mập protect the animals. Another response mập the increase in animal extinction is an international boycott of products made from endangered species. This has had some effect, but by itself It will not prevent animals from being hunted and killed.

Câu 20:  What is the main topic of the passage?

          A.  International boycotts                                         B.  Endangered species

          C.  The Bengal tiger                                                 D.  Problems with industrialization

Câu 21:  The word ‘poachers’ used in line 7 could be best replaced by which of the followings?

          A.  Concerned scientists                                                                                    B.  Trained hunters

          C.  Enterprising researchers.                                  D.  Illegal hunters

Câu 22:  What is an act of cruelty according mập the passage?

          A.  Killing animals for personal satisfaction.        B.  Hunting endangered animals.

          C.  Having interest in material gain.                      D.  Causing the problem of extinction. .

Câu 23:  Which of the following is not mentioned in the passage as a way mập protect animals from extinction?

          A.  Raise money mập invest in equipment and patrol.

          B.  Establish wildlife reserves.

          C.  Introduce laws mập prohibit the killing of endangered animals.

          D.  Refuse mập buy animal products.

Choose the letter A, B, C, or D indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Câu 24:  The hotel staff are always friendly and courteous.

          A.  efficient                      B.  perfect                        C.  helpful                        D.  polite

Section B (2.0 marks)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.5 point)

Question 1: Mr. John is a good doctor. You have just talked mập his daughter.

             Mr. John,______________________________________________________

 Question 2: They think that many people have died.

            Many people ___________________________________________________

II. Write  a  paragraph  of  120  words  about  the  measures  mập  protect  the environment, using the cues given below.(1.5 points)

− stop cutting trees for timber.

− plant trees and forests.

− reduce using cars, motorbikes.

− reduce using fertilizers and pesticides

− stop littering on land and in water.

ĐÁP ÁN

Section A (6.0 points)

1. B  2. C 3. B  4. A  5.T  6. T  7. T  8. F  9. C  10. B  11. D  12. B 13. C 14. A  15. B 16. C 17. D  18. B 19. D  20. B  21. D  22. A   23. A  24. D             

Section B (2.0 marks)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.5 point = 0.25 x 2)

Question 1: Mr. John is a good doctor. You have just talked mập his daughter.

             Mr. John, whose daughter you have just talked mập, is a good doctor.(0.125)

Question 2: They think that many people have died.

            Many people are thought mập have died.(0.125)

II. Write  a  paragraph  of  120  words  about  the  measures  mập  protect  the environment, using the cues given below.(1.5 points)

3. Đề số 3

I. Phonetics:

* Choose the word whose underlined part is pronounced differently (0.5p)

1. A. depth                 B. threat                     C. teeth                                  D. smooth

2.A. decreased                     B. endangered                     C. influenced                        D. established

* Choose the word which is stressed differently from the others: (0.5p)

3. A. event                 B. gather                    C. purpose                            D. rugby

4. A. relationship      B. technology                       C. kilometer                           D. competitive                                  

II. Grammar and vocabulary:

*  Fill in the blank with the correct form of the verb in brackets: ( 1,5 p)

1. I  (just/ turn off) …………………………..the lights when the telephone (ring) …………..………..

2. The words (speak)……………………..……..cannot be taken back.

3. There are many pictures books for students (read).………………….……………….…

4. By tomorrow morning, half of  this work ( do)………………………………………………..

5. The children (attend)……………………………..that school receive a good education.

*  Fill in the blank with the correct form of the word in brackets: ( 1 p)

1.We offer a very (compete)……………………………….. rate for parcels of under 2 kg.

2. Air water and soil are necessary things mập our ( survive) ………………………..………….

3 The Earth is expected mập be a place where human beings and other living things can (peace) ……………………………….co-exist.

4.Recently the Asian Games has increased in (popular) ……..……………………….

*  Choose the best answer mập complete the following sentences: (1,5p)

1. My father never indulges _____ drinking.      

A. in                            B. mập                            C. with                        D. on

2. I try mập go jogging at least four times _______ week.

            A. the                         B. a                             C. an                          D. X                           

3. We could make better ______ of our energy resources.

            A. spend                    B. need                      C. limit                        D. use

4 .The football match was so dull that most of the _____ left at half-time.

A. participants           B. attendants                        C. spectators             D. audiences                       

5. He seldom goes mập the library, ______?

A. doesn’t he                         B. does he                 C. isn’t he                  D. is he                     

6.The High Street is so narrow that the council have decided mập _____ it.

A. extend                   B. lengthen               C. increase                D. widen                   

III. Writing:

      *Find out one mistake in each sentence: (1p)

1. It was the day before that the accident happened.

         A          B                              C               D

2. I come from a city locate  in the southern part of the country.

                   A                 B                    C                   D

3.  Despite  there are  some  disadvantages,  the potential  of alternative sources of energy is great.

         A                        B                                      C                                                              D

4.  If I had breakfast, I would not have been so hungry.

    A     B                               C                     D

* Rewrite the following sentences using the suggestions (1.5ps)

1. She presented him a book on his birthday.(a cleft sentence with the adverbial focus)

…………………………………………………………………………………

2. I checked four machines. All of them didn’t work (combine using a relative word )

I …………………………………………………………….………………worked.

3. The girl has felt better. She was injured in an accident.    (combine using a participle)

……………………………………………………………………………

IV. Reading:

*  Read the passage and choose the best option mập complete the blank. (1.25p)

      Television is one of mans most important (1)…..….of communication. It brings pictures and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President (2)………. a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try mập (3) …..…. peace .Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in faraway lands. TV even takes its viewers (4)………….. of this world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space.

In addition mập all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are (5) ………. mập entertain. In fact, TV provides many more entertainment programs than any other kind. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures.

 1. A. procedure                         B. technology           C. manner                 D. means

 2. A. make                                  B. do                           C. get                          D. work

 3. A. move around                    B. make out               C. bring about           D. carry around

 4. A. out                                      B. onto                       C. away                      D. above

 5. A. monitored                          B. designed              C. built up                  D. patterned

*  Read the passage then choose the best answer: (1.25p)

You have probably heard about the unappealing dried foods that astronauts eat in space, such as the chalky ice cream and powdered pea soup. That means all the water is removed from those foods. But did you know that there are more than 90 different food and drink items on NASA’s space thực đơn? ( NASA is the American government organization concerned with spacecraft and space travel. NASA is an abbreviation for “ National Aeronautics and Space Administration”)

            Many food items are dehydrated mập prevent bacteria growing, so water must be added before consumption. But some foods look like those ready meals you find in the supermarkets, made nóng in the microwave. In fact, the chefs have recently provided some gorgeous meals for the space crew. Astronauts choose their individual food selections on Earth, getting mập taste it all first beforehand.

            Drinking is another matter. Although much is brought up with the astronauts and in cargo deliveries, a lot is recycled from human waste water. Yes, the water they use could have been someone else’s urine a day ago. You cannot be squeamish if you are an astronaut!

1. The text is about…………………………

A. eating in space                                              B. foods and astronauts

C. water in space                                               D. eating and drinking in space

2.  Food for astronauts in space ………………………..

A. is dehydrated   

B. is delicious

C. is the same what they have on Earth

D. contains a lot of water which is very important for their body in space

3. NASA …………………………….

A. is a spaceship                                               B. doesn’t prepare meals for astronauts

C. prepares foods for astronauts        D. doesn’t allow astronauts mập eat in a spaceship

4. Astronauts ………………………………..

A. have mập eat all the foods that the chefs prepare     

B. can choose their foods before their flight into space

C. don’t like the foods supplied by NASA

D. can eat ready meals in the supermarkets

5. Astronauts ………………………………..

    A. are not allowed mập drink water                     B. have mập use recycled waste water

C. only drink refreshment                     D. never have mập drink recycled waste water

— The end —

ĐÁP ÁN

I. Phonetics:            1. D. smooth                        2. B. endangered    3. A. event                4. C. kilometer

II. Grammar and vocabulary:

*  Fill in the blank with the correct form of the verb in brackets: ( 1,5 p)

1. had just turned off/ rang 2. spoken      3. mập read       4. will have been done        5. attending

*  Fill in the blank with the correct form of the word in brackets: ( 1 p)

1. competitive                       2. survival                  3. peacefully             4. popularity

*  Choose the best answer mập complete the following sentences: (1,5p)

1. A. in           2. B. a            3. D. use        4 . C. Spectators     5. B. does he              6. D. widen                        

III. Writing:    *Find out one mistake in each sentence: (1p)          1. B               2. B     3. A     4. B

Rewrite the following sentences using the suggestions (1.5ps)

1. It was on his birthday that she presented him a book.

2. I checked four machines, none of which worked.

3. The girl injured in an accident has felt better.

IV. Reading:

Read the passage and choose the best option mập complete the blank. (1.25p)

1. A. procedure                           B. technology           C. manner                 D. means

 2. A. make                                 B. do                           C. get                          D. work

 3. A. move around                    B. make out               C. bring about         D. carry around

 4. A. out                                     B. onto                       C. away                      D. above

 5. A. monitored                          B. designed             C. built up                  D. patterned

*  Read the passage then choose the best answer: (1.25p)

1.  D. eating and drinking in space                       2.   A. is dehydrated                                   

3. C. prepares foods for astronauts                      4.   B. can choose their foods before their flight into space

5. B. have mập use recycled waste water

4. Đề số 4

Section A (6,0 points)

Listen mập the conversation twice and mark the best answer for each of the following questions.

Question 1: Where does the young girl want mập go with her father?

A. mập the bank

B. mập the movies

C. mập the zoo

D. mập the swimming pool

Question 2 : Who are they going with?

A. the girl’s mother

B. the girl’s best friend

C. the girl’s brother

D. the girl’s sister

Question 3: What time will they most likely leave?

A. 9:30 AM

B. 12:45 PM

C. 2:00 PM

D. 4: 00 PM

Question 4: : What does the girl want mập do later?

A. She wants mập walk mập the ice cream store.

B. She wants mập swim at the park.

C. She wants mập go down mập the beach

D. She wants mập go mập the book store.

Listen mập the conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) of False (F). Write your answer on the answer sheet.

Question 5: The woman’s hobby is collecting rare books.

Question 6: She also liles listening mập music because it helps her relax.

Question 7: The man has many old coins.

Question 8: He does not like watching movies.

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 9:

A. subscribe             B. facsimile               C. pride                      D. provide

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 10:

A. president               B.possible                  C. astronaut              D. engineer

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 11: The post office offers the ______ Mail Service which is particularly fast.

A. Secure            B. Efficient                 C. Express                D. Reliable

Question 12: At last, they _________ get through the mountain in such a heavy rain.

A. can                   B. could                     C. are able mập                        D.were able mập

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 13: In 1957, the Soviet Union launched the first satelite mập orbit the Earth.

A. circle                B. fly               C. get back mập           D. attract

Mark the letter A, B, C, or D  on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 14: The hotel staff are always friendly and courteous.

A. rude                 B. polite          C. helpful                   D. perfect

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 15: There is a threat of global warming, that comes from the results of Greenhouse effect.

Question 16: The book is not interesting , doesn’t it ?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

The number of animal species that have die out since 1960  _____(17 ) sharply. Experts have looked for historical evidence of extinction. As far as they can tell, between modern historical records and the beginning of the 17th century, fewer ______(18)  20 species of animals died out. _______( 19) , in just one century, from 1600 mập 1699, seven more animals species are known mập have _______(20 ) . The next century saw the extinction of 36 species. And the rate kept increasing. In the first three quarters of the 20th century, 83 species disappeared, ­­­­despite  the education of people about endangered species. The rate of extinction has not been slowed by public information.

Question 17: A. increase  B. increased             C. has increased      D. will increased

Question 18: A. as             B. more                      C. less                                    D. than

Question 19: A. If                B. although               C. so                           D. however

Question 20: A. recovered            B. supplied                C. changed               D. disappeared

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions.

The rapid growth of China and India means that a lot more oil will have mập come from somewhere. World demand has grown faster in the past five years than in the second half of the 1990s. Today we consume an average of 85 million barrels daily and that figure will rise mập 113 million barrels by 2030. A survey of the four countries with the biggest reported reserves – Saudi Arabia, Iran, Iraq and Kuwait – reveals major concerns. Iran became the first major oil producer mập introduce oil rationing. A report on Saudi Arabia’s oil reserves showed that the figure went from 79barrels a day in 2002 mập 84.5 million in 2004. There are still 909 billion tons of coal worldwide, enough mập last at least 155 years. But coal is a dirty energy resource. The natural gas fields should last 20 years longer than the world’s oil reserves and is expensive mập extract and transport. Hydrogen fuel cells can provide us with an energy source but there is not enough hydrogen mập go round and the few clean ways of producing it are expensive. Oil – dependent nations are turning mập renewable energy source. An increase in the using of oil all over the globe will increase the chance of a disaster and the risk of dangerous substances getting into the atmosphere.

Question 21: . The text is  about _____.

A. the increasing number of oil used.                               B. harvesting oil.

C. oil and disaster.                                                               D. oil in Chine and Indian.

Question 22: The figure in the text shows that____.

A. more and more oil are used.                             B. less and less oil has been used.

            C. China is the first major oil producer.                D. Iran is the most oil consumers in the world.

Question 23: Coal is ____.

            A. a clean energy.                                                    B. the only energy in the world

C. a polluting energy.                                              D. never used up.

Question 24: We can learn from the text that _____.

            A. we can’t find any cleaner energy.       

            B. the more coal we use the more polluted the atmosphere is.

            C. the world demand on coal is increasing.                   

            D. China and Indian do not need coal any more.

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: The fifth man who was interviewed was entirely unsuitable. (Replace the relative clause by an infinitive or infinitive phrase.)

…………………………………………………………………………………………………………..

Question 2: It is said that many people are homeless after the floods.

Many people are said …………………………………………………………………………………..

II. Writing a paragraph (1,5 points)

In 100-120 words, write a paragraph about the advantages of using solar energy.

These phrases may be useful mập you :

– clean and safe.

– plentiful and infinite

– easily deployed by both home and business users

THE END

ANSWER KEYS

Section A (6,0 points)

Questions

Answers

Marks

Question 1

B

0,25 đ

Question 2

A

0,25 đ

Question 3

C

0,25 đ

Question 4

C

0,25 đ

Question 5

T

0,25 đ

Question 6

T

0,25 đ

Question 7

F

0,25 đ

Question 8

F

0,25 đ

Question 9

B

0,25 đ

Question 10

D

0,25 đ

Question 11

C

0,25 đ

Question 12

D

0,25 đ

Question 13

A

0,25 đ

Question 14

A

0,25 đ

Question 15

C

0,25 đ

Question 16

C

0,25 đ

Question 17

C

0,25 đ

Question 18

D

0,25 đ

Question 19

D

0,25 đ

Question 20

D

0,25 đ

Question 21

A

0,25 đ

Question 22

A

0,25 đ

Question 23

C

0,25 đ

Question 24

B

0,25 đ

Tổng cộng

6,0 đ

Section B (2,0 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point)

Question 1: The fifth man mập be interviewed was entirely unsuitable.

Question 2: Many people are said mập be homeless after the floods.

5. Đề số 5

Phần I : PHẦN CHUNG (7,5điểm)  ( cho tất cả học trò khối)      

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

Question 1: A. A. finished            B. marched   C. stopped     D. robbed

Question 2: A. letters        B. books        Ccats             D. accidents

Question 3 : A. death         B. Eaten          C. deal                                                D. feat

Question 4: A. stop                        B. post            C. offer        D. from

Question 5 : A. Asian        B. 3sketball             C. tennis        D. solidarity

II.Choose the best answer mập complete the following sentences.

Question  6 : Do you know when the 2006 Asian Games took place?

A. happened                  B. deepened             C. added                    D. struggled

Question  7 : You have got a new car, ……….?

A. do you                       B. aren’t you                  C. don’t you                   D. haven’t you

Question  8 : The paintings _________ Mr. Brown has in his house are worth around $100.000

A. whose                                  B. which                          C. what                         D. whom

Question  9 : More and more rare animals are _______danger of extinction.       

A. for                          B. on                                C. at                                  D. in

Question 10  : The city of London was founded by the Romans in the year 43 AD.

A. established           B. located                     C. developed                          D. characterized

Question  11 : It was me who………you last night.

A. calls                                B. called                         C. call                             D. To call

Question  12 : Linda: “Excuse me! Where’s the post office?” Maria: “______.”

A. I’m afraid not        B. Don’t worry            C. Yes, I think so         D. It’s over there

Question  13 : When he ______, we ______ dinner.

A. arrived/having      B. was arriving/had     C. arrived/ were having     D. had arrived/had

Question  14 : Laura had hurt her leg   and she  _____________walk very well

A. could                     B. couldn’t                             C. can                        D. can’t  

Question 15  : The man _________ his car outside hasn’t come back for it yet.

A. who left                              B. who he left                 C. whom he left           D. whose

Question 16  : The man              a black suit is a football referee.

A. mập wear                        B. wearing                C. who wear              D. wears.

Question  17 : This shirt is too big for me, ………….?

A. is it                              B. isn’t this                     C. isn’t it                         D. doesn’t it

Question  18 : Natural parks should be set ____________to save animals and plants.
A. into                                        B. out                                C. up                             D. down

Question 19  : Mr. Pike ——————– the most famous archaeologist in our city.

A. says mập be                   B. is said mập be                 C. is said that               D. said mập be

Question  20 : People say that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed.

A. It was said that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed.

B. Six out of the seven wonders of the ancient world is said mập be destroyed

C. Six out of the seven wonders of the ancient world are said mập have been destroyed.

D. Six out of the seven wonders of the ancient world is said mập have destroyed.

III.Choose the underlined part that needs correcting.

Question  21 : You and I went there together , weren’t we ?

Question 22  : : It was Mrs Lan who was give a lot of friends by her students.

Question  23 : George  are said mập be planning another trip mập Greece.  

Question 24  : He works at Heathrow Airport, that is one of the big airports in the world.

Question  25 : The girl who name’s Alice gave you this letter.

IV.Choose the best option mập complete the blanks in the following passage:

Before the telephone invented by Alexander Graham Bell in 1876, it was hard for people (26)____over long distances. They wrote letters mập each other. It could take days or even weeks for letters mập be (27)____Then people learned how (28)____telegraph messages. The messages traveled as electric signals that represented a code of dots and dashes. An operator on the other end converted the dots and dashes into a regular message. Bell’s first telephone call went over the same wires used for telegraph messages. As the telephone became (29)____and more popular, it largely replaced the telegraph. Today, our huge telephone network does many things besides carrying telephone calls. It sends copies of letters and pictures from one machine mập another, called a (30)____machine.

Question 26 : A. mập communicateB. communicated                                   C. communicate D. communicating

Question 27 : A. arrived          B. delivered               C. coming                  D. seen

Question 28:  A. mập send         B. mập call                    C. mập leave                 D. mập see

Question 29:  A. more             B. much                     C. less                        D. better

Question 30:  A. phone           B. telegraph              C. printing                 D. fax

Phần II : PHẦN RIÊNG  ( 2,5điểm ) dành cho học trò lớp 11 A,B,C, E, H ĐẾN M

V.   Read the passage and choose one correct answer for each question.

Scientists often divide resources into two groups: renewable and non– renewable. When a resource is used, it takes some times mập replace it. If the resource can be replaced quickly and easily, it is called renewable. If it cannot be replaced quickly and easily, it is non-renewable. All fossil fuels are non-renewable resources. Solar energy, air, and water are usually called renewable because there is an unlimited supply.

         However, this definition may change if people are not careful with these resources. The amount of solar energy that reaches the earth depends on the atmosphere. If the atmosphere is polluted, the solar energy that reaches the earth may be dangerous. If humans continue mập pollute the air, it will not contain the correct amounts of these gases.

         Many resources are limited and non- renewable, and many are in danger of pollution. As a consequence, resources must be conserved and the environment protected. Conservation must become an important part of everyone’s life.

Question  31. How many kinds of resources are mentioned in the passage?

       A. 2                            B. 3                                         C. 4                             D. 5

Question  32 . Non-renewable resources are those which _______

   A. are unlimited                                             

   B. can be replaced quickly and easily

   C. take millions of the years mập replace 

   D. are used every day such as solar energy and water

Question  33 . What will happen if the atmosphere is polluted?

         A. The air won’t contain the correct amounts of natural gases

   B. Life won’t continue as it does

         C. Renewable resources will soon become non- renewable

   D. All are correct

Question  34 . The word conservation in the passage is opposite mập

   A. prevention               B. Destruction                     C. protection             D. preservation

Question  35 . Why do we have mập conserve resources?

   A. Because many resources are limited and non-renewable

   B. Because conservation plays an important part in everyone’s life

   C. To keep the air from being polluted

   D. To make natural resources renewable

VI. Rewrite the following sentences as requested

Question 36  : People say that he beats his wife. (Passive voice )

 He is said ___________________________________.

Question 37 :That’s must be Jenny’s father ,……………  ? (tag question )

Question 38 :The boy hit the dog in the garden

It _____________________________________________(cleft sentence )

Question 39  :The picture was beautiful .She was looking at it

The ________________________________________________(preposition + relative pronoun )

Question 40  :I  will be staying with Adrian .His father is one of my closest friends ( relative clause)

I______________________________________________________

Phần II : PHẦN RIÊNG  ( 2,5điểm ) dành cho học trò lớp 11 D,G

V. Read the passage carefully and choose the best option A, B, C or D mập answer.

The Asian Games owes its origins mập small Asian multi-sport competitions. The Far Eastern Championship Games were created mập show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila, the Philippines in 1931. Other Asian nations participated after it was organized.

      After World War II, a number of Asian countries became independent. Many of the new independent Asian countries wanted mập use a new type of competition where Asian dominance should not be shown by violence and should be strengthened by mutual understanding. In August 1948, during the 14th Olympic Games in London, Indian representative Guru Dutt Sondhi proposed mập sports leaders of the Asian teams the idea of having discussions about holding the Asian Games. They agreed mập form the Asian Athletic Federation. A preparatory committee was set up mập draft the charter for the Asian amateur athletic federation. In February, 1949, the Asian athletic federation was formed and used the name Asian Games Federation. It was decided mập hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi the capital of India. They added that the Asian Games would be regularly held once every four years.

Question.31 The text is about             .

      A. the origin of the Asian Games

      B. the Far Eastern Championship Games

      C. the Games in Manila

      D. the relationship of Japan, the Philippines, and China

Question.32 The Far Eastern Championship Games           .

      A. were held in Manila after World War II

      B. were held in Japan

      C. were attended by all countries in Asia

      D. had the participation of only three nations

Question.33 The 14th Olympic Games took place           .

      A. in 1913                                                B. in august 1948

      C. before the World War II                    D. in February 1949

Question.34 The Asian Games            .

      A. were first held in China

      B. were first held in Indian

      C. were suggested establishing by a Londoner.

      D. were held in same year of the 14th Olympic Games

Question.35 The Asian Games were first held in               .

      A. 1931                B. 1941                      C. 1948                      D. 1951

VI.Rewrite the following sentences as requested

Question 36  : People said  that he stole their bike . (Passive voice )

 He was  said ___________________________________.

Question 37 :That must be Jenny’s father ,……………  ? (tag question )

Question 38 :The boy hit the dog in the garden

It _______________________(cleft sentence  in the passive )

Question 39  :The picture was beautiful .She was looking at it

The _____________________________(preposition + relative pronoun)

Question 40  :I  will be staying with Adrian .His father is one of my closest friends ( relative clause)

I_____________________________

ĐÁP ÁN

(A,B,C,E,K,M)

Q

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

A

D

A

A

B

A

A

D

B

D

A

B

D

C

B

A

B

C

C

B

C

Q

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

 

A

D

C

A

C

B

A

A

A

D

D

A

C

D

B

A

 

LOP D,G

Q

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

A

D

A

A

B

A

A

D

B

D

A

B

D

C

B

A

B

C

C

B

C

Q

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

 

A

D

C

A

C

B

A

A

A

D

D

A

D

B

B

D

 

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Huệ. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo bổ ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Trãi
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Lê Lợi
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Du

Chúc các em học tập tốt!

.

#Bộ #đề #thi #HK2 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Nguyễn #Huệ


  • Tổng hợp: Blog Tiền Điện Tử
  • #Bộ #đề #thi #HK2 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Nguyễn #Huệ
Back to top button