Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hoàng Hoa Thám

Tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hoàng Hoa Thám được Blog Tiền Điện Tử biên soạn và tổng hợp giúp các em học trò lớp 11 ôn tập tri thức, đoàn luyện sẵn sàng cho kì thi HK1 sắp đến cũng như giới thiệu tới quý thầy cô và các em học trò tham khảo. Hi vọng tài liệu này sẽ bổ ích cho các em học trò.

Mời các em học trò và quý thầy cô cùng tham khảo.

TRƯỜNG THPT HOÀNG HOA THÁM

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH 11

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

Pick out the word that has the stress different from that of the other words.

1. A. reliance      B. independent      C. generation       D. understand

2. A. viewpoint       B. impose      C. greenhouse      D. conflict

Circle the word which is pronounced differently from the other three.

3. A. thanks      B. other        C. through      D. everything

4. A. carpet        B. communicate   C. contact      D. facial

Choose the best answer.

5. It’s usually difficult __________a place phệ park in the city center.

A. phệ find

B. finding.

C. phệ finding

D. find

6. Kate: “How lovely your cats are!”

– David: “ _____”

A. Can you say it again?

B. I love them, too.

C. Thank you, it is nice of you phệ say so.

D. Really? They are.

7. Do you think doing the household chores is the__________ of the women only?

A. responsibility

B. responsibly

C. responsible

D. responsive

8. Do you think Margaret will take the job you offered her?- I don’t know. She seemed_____ in it, however.

A. interesting

B. interestingly

C. interested

D. interest

9. When my parents got divorced my best friend was very ___ and listened phệ all my problems.

A. amusing

B. sympathetic

C. enjoyable

D. likable

10. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.

Tina is always understanding, patient, and sensitive when helping her friends phệ their problems.

A. understanding

B. sensitive

C. helping

D. phệ their

11. I’m having so much fun at the party, but I___ go home now phệ revise the grammar points for my English test tomorrow.

A. ought

B. would better

C. must

D. should

12. Were you getting _______ well ____ your schoolmates when you were at Primary school?

A. with/ on

B. about/ on

C. of/ with

D. on/ with

13. Helen has promised phệ watch and care for the baby while we go phệ the movies.

A. phệ be in care of

B. phệ take off

C. phệ take away

D. phệ take care of

14. Lucy: “__________”

Susan: “Sounds great!”

A. What do you think of this piano?

B. Susan, how about a cup of coffee after work?

C. What a beautiful sound!

D. In my opinion the sound is so perfect.

15. Julius Caesar did not conquer Britain but instead stayed a few weeks, took some hostages, and___

A. before returning phệ Boulogne

B. then phệ Boulogne

C. he returned phệ Boulogne

D. returned phệ Boulogne

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits each space in the following passage.

To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (16)____joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (17) ___with.

There are all sorts of things that can (18)____about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years phệ get phệ know someone well (19)___to consider your best friend.

To the majority of us, this is someone we trust completely and (20)___understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets.

16. A. give 

B. have

C. share 

D. spend

17. A. on 

B. in

C. through 

D. up

18. A. cause 

B. provide

C. result 

D. bring

19. A. so 

B. enough

C. such 

D. too

20. A. whose 

B. which

C. whom 

D. who

Read the passage and choose one correct answer for each question.

PARENTS’ DREAMS

Parents often have dreams for their children’s future. They hope their children will have a better life than they had. They dream that their children will do things that they couldn’t do.

Parents who come phệ the U.S from foreign countries hope their children will have better education here. They think their children will have more career choices and more successful lives. They make many sacrifices so that their children will have more opportunities. They think their children will remain close phệ them because of this. Some children understand and appreciate these sacrifices and remain close phệ their parents. However, other children feel ashamed that their parents are so different from other Americans.

21. Parents often dream of ___

A. their children’s making a lot of money in the future

B. one day living on their children’s money.

C. one day seeing their children become famous people

D. a bright future for their children.

22. The word career in line 4 is closest in meaning phệ ___

A. education

B. profession

C. travel

D. subject

23. Parents who come home from U.S from foreign countries hope that their children_____

A. become successful directors.

B. will have a lot of careers.

C. will make a lot of sacrifices.

D. will have more opportunities for good education.

24. Parents think their children will remain close phệ them because___

A. they give their children a lot of money.

B. they are living in a foreign country.

C. they know their children will be successful in the future.

D. of the sacrifices

25. The word close in line 6 is closest in meaning phệ ___

A. kind

B. helpful

C. friendly

D. dear

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

1 – A; 2 – B; 3 – B; 4 – D; 5 – A; 

6 – C; 7 – A; 8 – C; 9 – B; 10 – D; 

11 – C; 12 – D; 13 – D; 14 – B; 15 – D; 

16 – C; 17 – D; 18 – D; 19 – B; 20 – D; 

21 – D; 22 – B; 23 – D; 24 – D; 25 – D;

26. I am delighted that I work for the school library.

27. It was this book that Mr. Nam himself gave me yesterday.

28. Travelling by air always makes me nervous.

2. Đề số 2

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words. [0.75]

1. A. caus

B. causative 

C. causal 

D. casual

2. A. state 

B. status 

C. station

D. statue

3. A. word

B. world 

C. worry 

D. worst

II. Pick out the word that has the stress different from that of the other words. [0.75p]

1. A. efficient 

B. deficient 

C. ancient 

D. sufficient

2. A. production 

B. definition 

C. situation

D. politician

3. A. occasion 

B. qualification

C. photography

D. Canadian

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence. [2.5p]

1. Her words left a…….impression on me.

A. last B. lasting C. lasted D. lastly

2. It was generous………him phệ offer phệ pay for us both.

A. phệ B. about C. of D. at

3. I can’t stand people with no………of humour.

A. ability B. spirit C. keenness D. sense

4. I have nothing in…..with Tim.

A. together B. common C. commonly D. altogether

5. When I bought the house, my sister helped me………with a loan.

A. out B. out of C. up D. off

6. Do you want……..by the doctor?

A. phệ examine B. phệ be examined

C. being examined D. being phệ examine

7. Alice didn’t expect………phệ Bill’s party.

A. asking B. being asked C. phệ ask D. phệ be asked

8. We wish you both health and……….

A. expectancy B. length C. longness D. longevity

9. Can there be……..who has not stood in awe at the sight?

A. no one B. none C. someone D. anyone

10………of the students in my class could solve the problem yesterday.

A. None B. Neither C. Either D. Not much

IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. [0.5p]

1. Soon after John has finished (A) his thesis, he will leave (B) for Boston, where (C) he has a job waiting on (D) him.

2. We spent (A) a week phệ preparing (B) for (C) our concert (D).

V. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one. [0.75]

1. You can enrich your knowledge by listening phệ the radio.

A. You can be rich if you listen phệ the radio.

B. Listening phệ the radio makes you know less.

C. Listening phệ the radio enables you phệ be rich.

D. Listening phệ the radio can make you know more.

2. There’s no point in persuading him phệ do this.

A. It is useless phệ persuade him phệ do this.

B. He is able phệ do this although he does not want phệ.

C. It would be useful phệ persuade him.

D. I enjoy persuading him phệ do this.

3. He found it extremely difficult phệ learn this subject.

A. The subject was so easy that he could learn it well.

B. It was extremely difficult for him phệ learn this subject.

C. He had difficulty finding the subject.

D. He did not find it difficult phệ learn this subject

VI. Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answers the question about the passage. [1.25p]

Each nation has many good people who take care of others. For example, some of high school and college students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages or home for the aged. They read books phệ the people in these places, or they just visit them and play games with them or listen phệ their problems.

Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old. They paint, clean up, or repair their houses, do the shopping or mow their lawns. For boys who no longer have fathers there is an organization called Big Brothers. College students and other men take these boys phệ baseball games or on fishing trips, and help them phệ get phệ know things that boys usually learn from their fathers.

Each city has a number of clubs where boys and girls can go and play games or learn crafts. Some of these clubs show movies or organize short trips phệ the mountains, the beaches, museums or other places of interest. Most of these clubs use a lot of high school and college students as volunteers because they are young enough phệ remember the problems of younger boys and girls.

Volunteers believe that some of the happiest people in the world are those who help phệ bring happiness phệ others.

1. What do volunteers usually do phệ help those who are sick or old in their homes?

A. They mow lawns, do shopping, and clean up their houses.

B. They cook, sew, and wash their clothes.

C. They tell them stories and sing and dance for them.

D. They take them phệ baseball games.

2. What do they help boys whose fathers do not live with them?

A. To get phệ know things about their fathers.

B. To get phệ know things that boys want from their fathers.

C. To learn things that boys usually learn from their fathers.

D. To learn things about their fathers.

3. Which activity is NOT available for the students at the clubs?

A. playing games B. watching films

C. going phệ interesting places D. learning photography

4. Why do they use many high school and college students as volunteers? Because……

A. they have a lot of không tính phí time.

B. they can understand the problems of younger boys and girls.

C. they know how phệ do the work.

D. they are good at playing games and learning crafts.

5. What do volunteers believe?

A. In order phệ make others happy, they have got phệ be unhappy.

B. The happiest people in the world are those who make themselves happy.

C. The happiest people in the world are those who are young and healthy.

D. Bringing happiness phệ others makes them the happiest people in the world.

VII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. [1.5p]

Have you ever stopped phệ wonder why people give each (1)…….eggs at Easter? The Christian festival of Easter celebrates the return of Jesus Christ from the death, but the festival is actually named (2)……the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (3)…… In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (4)…….and that a new life was about phệ begin. The rabbit, due phệ the number of young it produces, is the symbol of life. In some parts of the world, the rabbit leaves large (5)…….of eggs (another symbol of new life) in the garden and children have phệ find as many as they can. This is very like Christmas, when Santa Claus leaves presents for individual children. At Easter, children have phệ be independent and look after themselves. In this (6)……the hunt for Easter eggs represents the need for young people phệ go out into the world and make their own fortune.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words. [0.75]

1 – D; 2 – D; 3 – C;

II. Pick out the word that has the stress different from that of the other words. [0.75p]

1 – A; 2 – A; 3 – B;

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence. [2.5p]

1 – B; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – A;

6 – B; 7 – D; 8 – D; 9 – D; 10 – A;

IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. [0.5p]

1 – D; 2 – B;

V. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one. [0.75]

1 – D; 2 – A; 3 – B;

VI. Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answers the question about the passage. [1.25p]

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – D;

VII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. [1.5p]

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – D; 5 – A; 6 – B;

VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the most suitable response phệ complete each of the following exchanges. [0.5p]

1 – D; 2 – D;

3. Đề số 3

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a. struggle     b. clumsy     c. crucial     d. grumble

2. a. exchange     b. children     c. peach     d. machine

3. a. wife     b. who     c. two     d. power

4. a. church     b. chemistry     c. changeable     d. champion

5. a. answer     b. night     c. ink     d. run

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. These workers stopped ________ some coffee because they felt sleepy.

a. phệ have     b. have

c. having     d. had

7. Homes are often decorated ____________ plants and flowers at Tet.

a. with     b. in     c. for     d. about

8. Henry: “Thanks for your help, Mike!”

Mike: “_____________________”

a. It’s my pleasure.

b. The same phệ you.

c. It’s very nice of you phệ say phệ.

d. You’ve got phệ be kidding.

9. “_________ do you go phệ the cinema?” – ” Twice a year”

a. What     b. How many

c. How often     d. Why

10. She said she ______ that film several years before.

a. had seen     b. has seen

c. saw     d. would see

11. The secret of getting good marks is phệ keep ______ in the exam room.

a. calm     b. calmly

c. calming     d. calmed

12. ______ you change your mind, I won’t be able phệ help you.

a. If only     b. Because

c. Unless     d. Provided

13. Big cities like New York and London are _________ populated.

a. greatly     b. densely

c. closely     d. variously

14. ______ in some developing countries may be the cause of poverty and hunger.

a. Modernization     b. Literacy

c. Pollution     d. Overpopulation

15. ______ Christmas Eve, people often have parties late at midnight.

a. On     b. In     c. At     d. For

16. A lot of things ______ phệ the house before we can move in.

a. need be doing     b. need phệ be done

c. need being done     d. need phệ do

17. Had he learned the lesson well, he ______ more confident now.

a. would feel     b. would have felt

c. will feel     d. will have felt

18. When I met Jackie, he ______ from his university already.

a. graduated     b. was graduating

c. has graduated     d. had graduated

19. He got an excellent grade in his examination ______ the fact that he had not worked particularly hard.

a. on acc of     b. because of

c. in spite of     d. Although

20. He saw his girlfriend __________in the park yesterday.

a. walk     b. was walking

c. phệ walk     d. walked

III. Read the text below and then decide which answer – a, b, c or d – best fits each space:

I had an amusing experience last year. When I (21)______to a town in the south of France, a young man waved phệ me. I stopped and he asked me for a lift. As soon as he had got into the car, I said good morning (22)______ him in French and he replied in the same language. (23)______ kept silent during the journey. I myself know a little of French. I had nearly approached the town when the young man suddenly said, very (24)______, “Do you speak English?”. As I soon learnt, he was English himself.

21. a. was driving     b. is driving

c. are driving     d. were driving

22. a. from     b. at     c. by     d. phệ

23. a. Someone     b. No one

c. Everyone     d. Anyone

24. a. quick     b. slowly

c. slow     d. slowliness

IV. Read the passage and answer the questions below:

THE GOOD, THE BAD AND THE HOLIDAY

My most memorable experience happened three months ago when I went phệ the south of France with my husband. We went by boat and car. We were there for two weeks and we stayed in a small hotel. We had a very good time. We sunbathed and read books. We went phệ the beach every day. We visited a lot of historical places. The weather was lovely and the food in France was wonderful.

But on the last day our car broke down. We didn’t speak French and we needed phệ get phệ Boulogne phệ get the boat phệ England. Luckily, we met another Englishman, Simon Pike. He was very friendly. He had a car and he took us phệ Paris phệ get the train phệ Boulogne.

When we arrived at the station, Simon said, “Don’t worry. I speak a little French.” He ran phệ the ticket office and bought us two tickets. He asked a guard in French, “Excuse me! Which platform for Boulogne?” “Platform 7,” said the guard, ‘but hurry! It leaves in two minutes.”

We ran phệ platform 7 and got on the train. We said goodbye and thanked Simon. “You’re welcome,” he said. “Have a good trip!” The train left, and we started phệ talk phệ an Italian tourist.

“What time do we arrive in Boulogne?” we asked. “Boulogne?” he said. “I think you have a problem. This train goes phệ Toulouse.”

25. Where did the couple in the story go in France?

_______________________________.

26. Did they have a good journey at first?

_______________________________.

27. What happened on the last day of the journey?

_______________________________.

28. Why did they need phệ get phệ Boulogne?

_______________________________.

29. Did the train take them phệ Boulogne?

_______________________________.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

1C 2D 3A 4B 5C 6A 7A 8A 9C 10A 11A 12C 13B 14D 15A 16B 17A 18C 19C 20A 21A 22D 23C 24B

25. They went phệ the south.

26. Yes, they did.

27. Their car broke down.

28. Because they wanted phệ get the boat phệ England from Boulogne.

29. No, it didn’t.

30. Becoming tired of my complaints about the programme, she turned it off.

31. Pogba has always dreamed of being a pilot.

32. The manager warned the visitors against staying at the hotel near the airport.

33. There’s nothing (that) I wouldn’t do for you.

34. I haven’t really enjoyed myself since your birthday party.

4. Đề số 4

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

Read the passage and choose the best answer for each question.

This is part of a report by the Chairman of the Charities Commitee of a Club.

By Match this year, we shall have raised enough money, we hope, phệ buy the equipment for the Youth Club. When we have raised the money, we are planning phệ go back phệ the Youth Club leaders in order phệ discover exactly what is needed most. Plans have been made for the Book Sale which will be held on 15th February. This means that many of us will be spending the first two weeks of February collecting books. The event is likely phệ be held in the Town Hall, if there are problems here, however, we hope that other Club members might come up with some alternative suggestions.

As we are proposing phệ sponsor a student from Africa on a three-month language course in this country, we also intend phệ hold a Charity Dance in the spring. Such events are apt phệ be difficult phệ organize, so all members of the Club are invited phệ contribute or help in any way they can.

The moment 1 was asked if we could possibly help in some way with the new Club for the Disabled. T said yes. As Chairman, bound phệ say that this is the sort of social work many Club members would like phệ do, other than simply raising money. We are therefore planning phệ ask members if they can perhaps help out ‘on one Saturday every month (on a rota basis).

Finally, by January next year the Club will have been going for twenty years, and the Committee intend phệ mark this anniversary with some kind of dinner, a dance or a party. We have already been offered (unofficially) the use of the dance all at ‘The Forest Hotel1. However, we shall be devoting one of our meetings in the near future phệ full discussion on the fonn of the event, etc. Any suggestions will be welcome.

Question 1: The Committee will be going back phệ the Youth Club leaders___________________ .

A. phệ ask for money in March               B. phệ tell them about the equipment

c. phệ find out what the Club needs          D. phệ collect old books from them

Question 2: The Committee does not yet know_________________ .

A. when books will be collected

B. when the Book Sale will be held

C. how phệ get the book phệ the Town Hall

D. where the Book Sale will take place

Question 3: Every Club member has been asked________________ .

A. phệ help with the Charity Dance

B. phệ sponsor a foreign student

C. phệ write phệ an African student

D. phệ organize something for the Dance

Question 4: In order phệ help the new Club for Disabled, members will be asked _________

A. phệ raise some money

B. phệ make a contribution

C. if they can plan a Club program

D. phệ help at the Club one a month

A. because the Club has been offered ‘the Forest Hotel’

B. phệ celebrate the Club’s twentieth birthday

C. phệ raise money for a student from Africa

D. which will take the form of a discussion evening

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.

Question 6: It’s a long time since 1 saw a movie.

A.I spent a long time looking for a movie phệ see.

B. I have seen some movies so far.

C. I haven’t seen movie for a long time.

D. I saw a movie that took very long time.

Question 7: I was eager phệ catch the bus in good time because I had been told off the day before for arriving late.

A. Having been told off the day before for arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

B. Being the day before for arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

C. Telling the day before for arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

D.  Arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

Choose the best answer phệ complete each sentence or replace the underlined words or phrases. Question 8: We wish you both- health and longevity.

A.       long life                  B.    happy life             C.    easy life                  D. exciting life

Question 9: I looked everywhere but I couldn’t find at all.

A.       no one                    B.   anyone                 C.    someone                    D. somebody

Question 10: Tet is really a time of fun and throughout the country.

A.       holidays                  B.    celebrations          C.    preparations              D. festivals

Question 11: He has a very outgoing and makes friends very easily.

A.       person                    B.   personal                C.    personality                 D. personage

Question 12: A:*’‘Would you like phệ have dinner with me?” – B:__________________ .

A.       Yes, It is.                                      B. I’m very happy.

C.       Yes, I’d love phệ.                             C. Yes, so do I.

Question 13: The girl was so________________ that she didn’t look at him in the face.

A. shy              B. confident                   C. impatient                 D. sneaky

Question 14: These anniversaries mark the milestones of a happy and lasting relationship between arried couples.

A. signs            B. achievements             C. landmarks                D. progresses

Question 15: “When are you having your birthday party?” – “__________________ .”

A. In a restaurant.                                             B. Sounds interesting

C.       Next weekend                                            D. So funny

Question 16: Tuan: “What kind of volunteer work are you participating in?”

– Lan: “

A.       Taking care of old and sick people               B. Asking them for some money

C.       Telling them about my problems                  D. Going shopping every day

Question 17: Sally’s low test scores kept her from________________ phệ the university.

A. admitting         B. phệ admit          C. phệ be admitted             D. being admitted

Question 18:1 got my friend________________ her car for the weekend.

A. phệ let me phệ borrow                                       B. phệ let me borrow

C. let me borrow                                              D. let me phệ borrow

Question 19: Before he turned 14, Mozart________________ a few lesser piece for the piano.

A. has composed                                              B. had composed

C. was composed                                              D. would composed

Question 20:1 travel by bus as a last resort.

A.       I always travel by bus.

B.       Traveling by bus is my favorite.

C.       I resort phệ bus when I am the last phệ come.

D.       I only travel by bus when there’re no other alternatives.

Question 21: When he realised that I_______________ at him, he_____________ away.

A. looked – was turning                                     B. was looking – turned

C. was looking – was turning                             D. looked – turned

Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 22: In science, the results of an experiment are not generally accepted until they had been duplicated in other laboratories.

Question 23: John lived in New York since 1960 phệ 1975, but he is now living in Detroit.

Question 24: Rita asked me why didn’t 1 ask for my money back if I was unhappy with my new car.

Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.

Question 25: A. expert                B. control       C. limit                                    D. injury

Question 26: A. celebrate     B.    decorate                  C.   entertain                  D. influence

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 27: A. shrine                          B.    ripe                        C.   agrarian                   D. polite

Question 28: A. sugar                           B.    such                       C.   spring                    D. similar

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

C

D

A

D

B

C

A

A

B

D

C

C

A

C

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

C

A

D

B

B

D

B

C

B

B

B

C

C

A

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite or combine the following (pair of) sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning phệ the original one.

Question 29: Anne asked Jane what she would do/ would have done if she were having/ had been having a problem with grammar.

Question 30: Seeing the dog coming towards her, she quickly crossed the road.

Question 31: Changes phệ the taxation system are expected phệ be proposed by the government.

Write the correct form of the words in brackets.

Question 32: imagination

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning phệ the original one.

Question 33: Dane said phệ me, ‘1 hear you won the championship.

Congratulations!’ (congratulated)

Dane congratulated me on winning the championship.

Question 34: We don’t live in a big city, so we can’t easily get access phệ the Internet. (Could)

If we lived in a big city, we could easily get access phệ the Internet.

5. Đề số 5

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

Read the passage and choose the best answer for each question.

The Women’s World Cup was originally the brainchild of the FIFA president joao Havelange. The first tournament was hosted in China in 1991, with twelve teams sent phệ represent their countries. The 1995 FIFA Women’s World Cup was held in Sweden with twelve teams. Over 650,000 spectators attended the 1999 FIFA Women’s World Cup in the United States and nearly one billion viewers from seventy countries tuned in phệ watch sixteen countries vie for the title.

In the 1999 edition, one of the most famous moments of the tournament was American defender Brandi Chatain’s victory celebration after scoring the Cupwinning penalty shot against Cina. She took off her T-shirt and waved it over her head as men frequently do, showing her muscular torso. The 1999 final in the Rose Bowl in Pasadena, California had an attendance of 90,185, a world record for a women’s sporting event. The 1999 and 2003 Women’s World Cup were both held in the United States; in 2003 China was supposed phệ host it but the tournament was moved because of SARS. As compensation, China retained its automatic qualification phệ the 2003 tournament as host nation and was automatically chosen phệ host the 2007 Women’s World Cup. The host country for the 2011 FIFA Women’s World Cup will be decided by vote.

Question 1: In the first Women’s World Cup, there were_________________ teams.

A.       Twelve                    B.    sixteen                    C.     seventeen                  D. twenty

Question 2: How often does the Women’s World Cup take place?

A.       Twice a decade                                             B. Three times a decade

C. Every four years                                              D. Every six years

Question 3: Up phệ now, how many times has the Women’s World Cup been hosted in the USA?

A.       One times                B.    Two times               C.     Three times                D. Four times

Question 4: Which is the sentence is NOT true?

A.       The first Women’s World Cup was held in 1991.

B.       There were twelve teams took part in the 1995 Women’s World Cup.

C.       The 1995 FIFA Women’s World Cup was held in Sweden.

D.       The 2003 Women’s World Cup was hosted in China.

Question 5: The 2007 Women’s World Cup will be hosted in_________________ .

A.       the USA                  B.    Sweden                   C.     German                      D. China

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.

Question 6: T did my homework and then went phệ bed.

A.       After I had done my homework, I went phệ bed.

B.       While I have done my homework, I went phệ bed.

C.       Before I had gone phệ bed, 1 do homework

D.       I had gone phệ bed, I did my homework.

Question 7: Tom hoped phệ be given a good mark because he had done the test well.

A.       Having done the test well, Tom hoped phệ be given a good mark.

B.       Having been done the test well, Tom hoped phệ be given a good mark.

C.       Having hoped phệ be given a good mark, Tom had done the test well.

D.      Having the test well, Tom hoped phệ be given a good mark.

Question 8: On the way phệ work, Tom met his foimer teacher.

A.       While Tom was going phệ work, he was meeting his former teacher.

B.       By the time Tom went phệ work, he met his former teacher.

C.       When Tom was going phệ work, he met his former teacher.

D.       When Tom was meeting his former teacher, he went phệ work.

Question 9: After seeing a movie based on a novel,______________ .

A.       the reading of the book interests many people.

B.       many people want phệ read the book

C.       the book was read by many people

D.       the book made many people want phệ read it

Choose the best answer phệ complete each sentence or replace the underlined words or phrases.

Question 10: Unselfishness is the very essence of friendship.

A. important part                                        B. romantic part

C. interesting part                                       D. difficult part

Question 11: All the teachers work on an entirely_______________ basis.

A. volunteer                    B.    voluntarily          C.   volunteers                D.    voluntary

Question 12: The purpose of the contest is phệ stimulate the spirit of playing sports.

A. encourage                   B.    rise                         C.   bum                        D.    prevent

Question 13: People blow the candles and cut the cake on__________________ .

A. wedding party             B.    birthday party           C.   Teacher’s day           D.    Christmas

Question 14: To prepare for New Year, Vietnamese people usually__________________ their houses with flowers.

A. pray                  B.    decorate                   C.   desire               D.    make

Question 15: Peter: What kind of volunteer work are you participating in?

Tom: Well,_____________ .

A.       We like volunteer work very much

B.       We are teaching children in the countryside

C.       We would love phệ do volunteer work

D.       We spend a vacation in the countryside

Question 16: Mary: “What do people call the 25,h wedding anniversary?”.

Tom: “___________ ”.

A. It’s “silver anniversary”.                                   B. No, I don’t like it

C. “Golden anniversary” is its name                       D. I’m so sorry

Question 17: Huong: “It’s an opportunity for my creative activities”

A.       What do you think of the Singing Contest?

B.       What do you think of the Art Competition?

C.       What do you think of the Athletic Competition?

D.       What do you think of the Poetry Reading?

Question 18: Her parents want her________________ a doctor.

A. become                     B.    becoming                 C.    phệ become                D. became

Question 19: It’s no good______________ sorry for yourself.

A.phệ feel                        B.    feeling                     C.    feel                         D. felt

Question 20:____________ in the class did their homework, so the teacher was very angry.

A. No one                      B.    Anyone                   C.    Everyone                D. All

Question 21: Professor Smith dislikes______________ when he is explaining the lectures.

A. interrupting                                          B. being interrupted

C. interrupted                                                       D. phệ be interrupted

Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 22: He said he will do his best phệ pass the exam the week after.

Question 23: Mary thanked me of inviting her phệ my birthday party.

Question 24: I’ll stay here until you will get back.

Choose the word whose primary> stress is pronounced differently from that of the others.

Question 25: A.       sneaky            B.   candle            C. present               D.    embrace

Question 26: A.       government B.       charity            C. suspicious          D.  humorous

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

Question 27: A.    silver              B.   icing              C. idol                   D. time

Question 28: A.    childess          B.   children          C. chamber             D.  chemistry

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 5 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

A

C

B

D

B

A

A

C

B

D

D

A

B

B

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

B

A

B

C

B

A

B

B

B

B

D

C

A

D

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning phệ the original one.

Question 1: “Mary will be surprised if she meet you.” Peter said phệ me (Told)

-* Peter told me (that) Mary would be surprised if she met me.

Question 2: He was exhausted by his work. He threw himself on his bed. (Being)

Being exhausted by his work, he threw himself on his bed.

Question 3: “Don’t play with the matches!” I said phệ Jack. (Warn)

I warned Jack against playing with the matches.

Question 4: Because the government did not take better care of the farmers, their life was not good, (had)

If the government had taken better care of the farmers, their life would have been good.

Write the correct form of the words in brackets.

Question 5: These students often spent their summer working voluntarily in remote areas.

Question 6: They expected phệ be invited phệ the party, but they were disappointed.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hoàng Hoa Thám. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên can:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Du
  • Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hoàng Hoa Thám

Tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hoàng Hoa Thám được Blog Tiền Điện Tử biên soạn và tổng hợp giúp các em học trò lớp 11 ôn tập tri thức, đoàn luyện sẵn sàng cho kì thi HK1 sắp đến cũng như giới thiệu tới quý thầy cô và các em học trò tham khảo. Hi vọng tài liệu này sẽ bổ ích cho các em học trò.

Mời các em học trò và quý thầy cô cùng tham khảo.

TRƯỜNG THPT HOÀNG HOA THÁM

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH 11

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

Pick out the word that has the stress different from that of the other words.

1. A. reliance      B. independent      C. generation       D. understand

2. A. viewpoint       B. impose      C. greenhouse      D. conflict

Circle the word which is pronounced differently from the other three.

3. A. thanks      B. other        C. through      D. everything

4. A. carpet        B. communicate   C. contact      D. facial

Choose the best answer.

5. It’s usually difficult __________a place phệ park in the city center.

A. phệ find

B. finding.

C. phệ finding

D. find

6. Kate: “How lovely your cats are!”

– David: “ _____”

A. Can you say it again?

B. I love them, too.

C. Thank you, it is nice of you phệ say so.

D. Really? They are.

7. Do you think doing the household chores is the__________ of the women only?

A. responsibility

B. responsibly

C. responsible

D. responsive

8. Do you think Margaret will take the job you offered her?- I don’t know. She seemed_____ in it, however.

A. interesting

B. interestingly

C. interested

D. interest

9. When my parents got divorced my best friend was very ___ and listened phệ all my problems.

A. amusing

B. sympathetic

C. enjoyable

D. likable

10. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.

Tina is always understanding, patient, and sensitive when helping her friends phệ their problems.

A. understanding

B. sensitive

C. helping

D. phệ their

11. I’m having so much fun at the party, but I___ go home now phệ revise the grammar points for my English test tomorrow.

A. ought

B. would better

C. must

D. should

12. Were you getting _______ well ____ your schoolmates when you were at Primary school?

A. with/ on

B. about/ on

C. of/ with

D. on/ with

13. Helen has promised phệ watch and care for the baby while we go phệ the movies.

A. phệ be in care of

B. phệ take off

C. phệ take away

D. phệ take care of

14. Lucy: “__________”

Susan: “Sounds great!”

A. What do you think of this piano?

B. Susan, how about a cup of coffee after work?

C. What a beautiful sound!

D. In my opinion the sound is so perfect.

15. Julius Caesar did not conquer Britain but instead stayed a few weeks, took some hostages, and___

A. before returning phệ Boulogne

B. then phệ Boulogne

C. he returned phệ Boulogne

D. returned phệ Boulogne

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits each space in the following passage.

To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (16)____joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (17) ___with.

There are all sorts of things that can (18)____about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years phệ get phệ know someone well (19)___to consider your best friend.

To the majority of us, this is someone we trust completely and (20)___understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets.

16. A. give 

B. have

C. share 

D. spend

17. A. on 

B. in

C. through 

D. up

18. A. cause 

B. provide

C. result 

D. bring

19. A. so 

B. enough

C. such 

D. too

20. A. whose 

B. which

C. whom 

D. who

Read the passage and choose one correct answer for each question.

PARENTS’ DREAMS

Parents often have dreams for their children’s future. They hope their children will have a better life than they had. They dream that their children will do things that they couldn’t do.

Parents who come phệ the U.S from foreign countries hope their children will have better education here. They think their children will have more career choices and more successful lives. They make many sacrifices so that their children will have more opportunities. They think their children will remain close phệ them because of this. Some children understand and appreciate these sacrifices and remain close phệ their parents. However, other children feel ashamed that their parents are so different from other Americans.

21. Parents often dream of ___

A. their children’s making a lot of money in the future

B. one day living on their children’s money.

C. one day seeing their children become famous people

D. a bright future for their children.

22. The word career in line 4 is closest in meaning phệ ___

A. education

B. profession

C. travel

D. subject

23. Parents who come home from U.S from foreign countries hope that their children_____

A. become successful directors.

B. will have a lot of careers.

C. will make a lot of sacrifices.

D. will have more opportunities for good education.

24. Parents think their children will remain close phệ them because___

A. they give their children a lot of money.

B. they are living in a foreign country.

C. they know their children will be successful in the future.

D. of the sacrifices

25. The word close in line 6 is closest in meaning phệ ___

A. kind

B. helpful

C. friendly

D. dear

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

1 – A; 2 – B; 3 – B; 4 – D; 5 – A; 

6 – C; 7 – A; 8 – C; 9 – B; 10 – D; 

11 – C; 12 – D; 13 – D; 14 – B; 15 – D; 

16 – C; 17 – D; 18 – D; 19 – B; 20 – D; 

21 – D; 22 – B; 23 – D; 24 – D; 25 – D;

26. I am delighted that I work for the school library.

27. It was this book that Mr. Nam himself gave me yesterday.

28. Travelling by air always makes me nervous.

2. Đề số 2

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words. [0.75]

1. A. caus

B. causative 

C. causal 

D. casual

2. A. state 

B. status 

C. station

D. statue

3. A. word

B. world 

C. worry 

D. worst

II. Pick out the word that has the stress different from that of the other words. [0.75p]

1. A. efficient 

B. deficient 

C. ancient 

D. sufficient

2. A. production 

B. definition 

C. situation

D. politician

3. A. occasion 

B. qualification

C. photography

D. Canadian

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence. [2.5p]

1. Her words left a…….impression on me.

A. last B. lasting C. lasted D. lastly

2. It was generous………him phệ offer phệ pay for us both.

A. phệ B. about C. of D. at

3. I can’t stand people with no………of humour.

A. ability B. spirit C. keenness D. sense

4. I have nothing in…..with Tim.

A. together B. common C. commonly D. altogether

5. When I bought the house, my sister helped me………with a loan.

A. out B. out of C. up D. off

6. Do you want……..by the doctor?

A. phệ examine B. phệ be examined

C. being examined D. being phệ examine

7. Alice didn’t expect………phệ Bill’s party.

A. asking B. being asked C. phệ ask D. phệ be asked

8. We wish you both health and……….

A. expectancy B. length C. longness D. longevity

9. Can there be……..who has not stood in awe at the sight?

A. no one B. none C. someone D. anyone

10………of the students in my class could solve the problem yesterday.

A. None B. Neither C. Either D. Not much

IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. [0.5p]

1. Soon after John has finished (A) his thesis, he will leave (B) for Boston, where (C) he has a job waiting on (D) him.

2. We spent (A) a week phệ preparing (B) for (C) our concert (D).

V. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one. [0.75]

1. You can enrich your knowledge by listening phệ the radio.

A. You can be rich if you listen phệ the radio.

B. Listening phệ the radio makes you know less.

C. Listening phệ the radio enables you phệ be rich.

D. Listening phệ the radio can make you know more.

2. There’s no point in persuading him phệ do this.

A. It is useless phệ persuade him phệ do this.

B. He is able phệ do this although he does not want phệ.

C. It would be useful phệ persuade him.

D. I enjoy persuading him phệ do this.

3. He found it extremely difficult phệ learn this subject.

A. The subject was so easy that he could learn it well.

B. It was extremely difficult for him phệ learn this subject.

C. He had difficulty finding the subject.

D. He did not find it difficult phệ learn this subject

VI. Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answers the question about the passage. [1.25p]

Each nation has many good people who take care of others. For example, some of high school and college students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages or home for the aged. They read books phệ the people in these places, or they just visit them and play games with them or listen phệ their problems.

Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old. They paint, clean up, or repair their houses, do the shopping or mow their lawns. For boys who no longer have fathers there is an organization called Big Brothers. College students and other men take these boys phệ baseball games or on fishing trips, and help them phệ get phệ know things that boys usually learn from their fathers.

Each city has a number of clubs where boys and girls can go and play games or learn crafts. Some of these clubs show movies or organize short trips phệ the mountains, the beaches, museums or other places of interest. Most of these clubs use a lot of high school and college students as volunteers because they are young enough phệ remember the problems of younger boys and girls.

Volunteers believe that some of the happiest people in the world are those who help phệ bring happiness phệ others.

1. What do volunteers usually do phệ help those who are sick or old in their homes?

A. They mow lawns, do shopping, and clean up their houses.

B. They cook, sew, and wash their clothes.

C. They tell them stories and sing and dance for them.

D. They take them phệ baseball games.

2. What do they help boys whose fathers do not live with them?

A. To get phệ know things about their fathers.

B. To get phệ know things that boys want from their fathers.

C. To learn things that boys usually learn from their fathers.

D. To learn things about their fathers.

3. Which activity is NOT available for the students at the clubs?

A. playing games B. watching films

C. going phệ interesting places D. learning photography

4. Why do they use many high school and college students as volunteers? Because……

A. they have a lot of không tính phí time.

B. they can understand the problems of younger boys and girls.

C. they know how phệ do the work.

D. they are good at playing games and learning crafts.

5. What do volunteers believe?

A. In order phệ make others happy, they have got phệ be unhappy.

B. The happiest people in the world are those who make themselves happy.

C. The happiest people in the world are those who are young and healthy.

D. Bringing happiness phệ others makes them the happiest people in the world.

VII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. [1.5p]

Have you ever stopped phệ wonder why people give each (1)…….eggs at Easter? The Christian festival of Easter celebrates the return of Jesus Christ from the death, but the festival is actually named (2)……the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (3)…… In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (4)…….and that a new life was about phệ begin. The rabbit, due phệ the number of young it produces, is the symbol of life. In some parts of the world, the rabbit leaves large (5)…….of eggs (another symbol of new life) in the garden and children have phệ find as many as they can. This is very like Christmas, when Santa Claus leaves presents for individual children. At Easter, children have phệ be independent and look after themselves. In this (6)……the hunt for Easter eggs represents the need for young people phệ go out into the world and make their own fortune.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words. [0.75]

1 – D; 2 – D; 3 – C;

II. Pick out the word that has the stress different from that of the other words. [0.75p]

1 – A; 2 – A; 3 – B;

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence. [2.5p]

1 – B; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – A;

6 – B; 7 – D; 8 – D; 9 – D; 10 – A;

IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. [0.5p]

1 – D; 2 – B;

V. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one. [0.75]

1 – D; 2 – A; 3 – B;

VI. Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answers the question about the passage. [1.25p]

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – D;

VII. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. [1.5p]

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – D; 5 – A; 6 – B;

VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the most suitable response phệ complete each of the following exchanges. [0.5p]

1 – D; 2 – D;

3. Đề số 3

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a. struggle     b. clumsy     c. crucial     d. grumble

2. a. exchange     b. children     c. peach     d. machine

3. a. wife     b. who     c. two     d. power

4. a. church     b. chemistry     c. changeable     d. champion

5. a. answer     b. night     c. ink     d. run

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. These workers stopped ________ some coffee because they felt sleepy.

a. phệ have     b. have

c. having     d. had

7. Homes are often decorated ____________ plants and flowers at Tet.

a. with     b. in     c. for     d. about

8. Henry: “Thanks for your help, Mike!”

Mike: “_____________________”

a. It’s my pleasure.

b. The same phệ you.

c. It’s very nice of you phệ say phệ.

d. You’ve got phệ be kidding.

9. “_________ do you go phệ the cinema?” – ” Twice a year”

a. What     b. How many

c. How often     d. Why

10. She said she ______ that film several years before.

a. had seen     b. has seen

c. saw     d. would see

11. The secret of getting good marks is phệ keep ______ in the exam room.

a. calm     b. calmly

c. calming     d. calmed

12. ______ you change your mind, I won’t be able phệ help you.

a. If only     b. Because

c. Unless     d. Provided

13. Big cities like New York and London are _________ populated.

a. greatly     b. densely

c. closely     d. variously

14. ______ in some developing countries may be the cause of poverty and hunger.

a. Modernization     b. Literacy

c. Pollution     d. Overpopulation

15. ______ Christmas Eve, people often have parties late at midnight.

a. On     b. In     c. At     d. For

16. A lot of things ______ phệ the house before we can move in.

a. need be doing     b. need phệ be done

c. need being done     d. need phệ do

17. Had he learned the lesson well, he ______ more confident now.

a. would feel     b. would have felt

c. will feel     d. will have felt

18. When I met Jackie, he ______ from his university already.

a. graduated     b. was graduating

c. has graduated     d. had graduated

19. He got an excellent grade in his examination ______ the fact that he had not worked particularly hard.

a. on acc of     b. because of

c. in spite of     d. Although

20. He saw his girlfriend __________in the park yesterday.

a. walk     b. was walking

c. phệ walk     d. walked

III. Read the text below and then decide which answer – a, b, c or d – best fits each space:

I had an amusing experience last year. When I (21)______to a town in the south of France, a young man waved phệ me. I stopped and he asked me for a lift. As soon as he had got into the car, I said good morning (22)______ him in French and he replied in the same language. (23)______ kept silent during the journey. I myself know a little of French. I had nearly approached the town when the young man suddenly said, very (24)______, “Do you speak English?”. As I soon learnt, he was English himself.

21. a. was driving     b. is driving

c. are driving     d. were driving

22. a. from     b. at     c. by     d. phệ

23. a. Someone     b. No one

c. Everyone     d. Anyone

24. a. quick     b. slowly

c. slow     d. slowliness

IV. Read the passage and answer the questions below:

THE GOOD, THE BAD AND THE HOLIDAY

My most memorable experience happened three months ago when I went phệ the south of France with my husband. We went by boat and car. We were there for two weeks and we stayed in a small hotel. We had a very good time. We sunbathed and read books. We went phệ the beach every day. We visited a lot of historical places. The weather was lovely and the food in France was wonderful.

But on the last day our car broke down. We didn’t speak French and we needed phệ get phệ Boulogne phệ get the boat phệ England. Luckily, we met another Englishman, Simon Pike. He was very friendly. He had a car and he took us phệ Paris phệ get the train phệ Boulogne.

When we arrived at the station, Simon said, “Don’t worry. I speak a little French.” He ran phệ the ticket office and bought us two tickets. He asked a guard in French, “Excuse me! Which platform for Boulogne?” “Platform 7,” said the guard, ‘but hurry! It leaves in two minutes.”

We ran phệ platform 7 and got on the train. We said goodbye and thanked Simon. “You’re welcome,” he said. “Have a good trip!” The train left, and we started phệ talk phệ an Italian tourist.

“What time do we arrive in Boulogne?” we asked. “Boulogne?” he said. “I think you have a problem. This train goes phệ Toulouse.”

25. Where did the couple in the story go in France?

_______________________________.

26. Did they have a good journey at first?

_______________________________.

27. What happened on the last day of the journey?

_______________________________.

28. Why did they need phệ get phệ Boulogne?

_______________________________.

29. Did the train take them phệ Boulogne?

_______________________________.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

1C 2D 3A 4B 5C 6A 7A 8A 9C 10A 11A 12C 13B 14D 15A 16B 17A 18C 19C 20A 21A 22D 23C 24B

25. They went phệ the south.

26. Yes, they did.

27. Their car broke down.

28. Because they wanted phệ get the boat phệ England from Boulogne.

29. No, it didn’t.

30. Becoming tired of my complaints about the programme, she turned it off.

31. Pogba has always dreamed of being a pilot.

32. The manager warned the visitors against staying at the hotel near the airport.

33. There’s nothing (that) I wouldn’t do for you.

34. I haven’t really enjoyed myself since your birthday party.

4. Đề số 4

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

Read the passage and choose the best answer for each question.

This is part of a report by the Chairman of the Charities Commitee of a Club.

By Match this year, we shall have raised enough money, we hope, phệ buy the equipment for the Youth Club. When we have raised the money, we are planning phệ go back phệ the Youth Club leaders in order phệ discover exactly what is needed most. Plans have been made for the Book Sale which will be held on 15th February. This means that many of us will be spending the first two weeks of February collecting books. The event is likely phệ be held in the Town Hall, if there are problems here, however, we hope that other Club members might come up with some alternative suggestions.

As we are proposing phệ sponsor a student from Africa on a three-month language course in this country, we also intend phệ hold a Charity Dance in the spring. Such events are apt phệ be difficult phệ organize, so all members of the Club are invited phệ contribute or help in any way they can.

The moment 1 was asked if we could possibly help in some way with the new Club for the Disabled. T said yes. As Chairman, bound phệ say that this is the sort of social work many Club members would like phệ do, other than simply raising money. We are therefore planning phệ ask members if they can perhaps help out ‘on one Saturday every month (on a rota basis).

Finally, by January next year the Club will have been going for twenty years, and the Committee intend phệ mark this anniversary with some kind of dinner, a dance or a party. We have already been offered (unofficially) the use of the dance all at ‘The Forest Hotel1. However, we shall be devoting one of our meetings in the near future phệ full discussion on the fonn of the event, etc. Any suggestions will be welcome.

Question 1: The Committee will be going back phệ the Youth Club leaders___________________ .

A. phệ ask for money in March               B. phệ tell them about the equipment

c. phệ find out what the Club needs          D. phệ collect old books from them

Question 2: The Committee does not yet know_________________ .

A. when books will be collected

B. when the Book Sale will be held

C. how phệ get the book phệ the Town Hall

D. where the Book Sale will take place

Question 3: Every Club member has been asked________________ .

A. phệ help with the Charity Dance

B. phệ sponsor a foreign student

C. phệ write phệ an African student

D. phệ organize something for the Dance

Question 4: In order phệ help the new Club for Disabled, members will be asked _________

A. phệ raise some money

B. phệ make a contribution

C. if they can plan a Club program

D. phệ help at the Club one a month

A. because the Club has been offered ‘the Forest Hotel’

B. phệ celebrate the Club’s twentieth birthday

C. phệ raise money for a student from Africa

D. which will take the form of a discussion evening

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.

Question 6: It’s a long time since 1 saw a movie.

A.I spent a long time looking for a movie phệ see.

B. I have seen some movies so far.

C. I haven’t seen movie for a long time.

D. I saw a movie that took very long time.

Question 7: I was eager phệ catch the bus in good time because I had been told off the day before for arriving late.

A. Having been told off the day before for arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

B. Being the day before for arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

C. Telling the day before for arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

D.  Arriving late, I was eager phệ catch the bus in good time.

Choose the best answer phệ complete each sentence or replace the underlined words or phrases. Question 8: We wish you both- health and longevity.

A.       long life                  B.    happy life             C.    easy life                  D. exciting life

Question 9: I looked everywhere but I couldn’t find at all.

A.       no one                    B.   anyone                 C.    someone                    D. somebody

Question 10: Tet is really a time of fun and throughout the country.

A.       holidays                  B.    celebrations          C.    preparations              D. festivals

Question 11: He has a very outgoing and makes friends very easily.

A.       person                    B.   personal                C.    personality                 D. personage

Question 12: A:*’‘Would you like phệ have dinner with me?” – B:__________________ .

A.       Yes, It is.                                      B. I’m very happy.

C.       Yes, I’d love phệ.                             C. Yes, so do I.

Question 13: The girl was so________________ that she didn’t look at him in the face.

A. shy              B. confident                   C. impatient                 D. sneaky

Question 14: These anniversaries mark the milestones of a happy and lasting relationship between arried couples.

A. signs            B. achievements             C. landmarks                D. progresses

Question 15: “When are you having your birthday party?” – “__________________ .”

A. In a restaurant.                                             B. Sounds interesting

C.       Next weekend                                            D. So funny

Question 16: Tuan: “What kind of volunteer work are you participating in?”

– Lan: “

A.       Taking care of old and sick people               B. Asking them for some money

C.       Telling them about my problems                  D. Going shopping every day

Question 17: Sally’s low test scores kept her from________________ phệ the university.

A. admitting         B. phệ admit          C. phệ be admitted             D. being admitted

Question 18:1 got my friend________________ her car for the weekend.

A. phệ let me phệ borrow                                       B. phệ let me borrow

C. let me borrow                                              D. let me phệ borrow

Question 19: Before he turned 14, Mozart________________ a few lesser piece for the piano.

A. has composed                                              B. had composed

C. was composed                                              D. would composed

Question 20:1 travel by bus as a last resort.

A.       I always travel by bus.

B.       Traveling by bus is my favorite.

C.       I resort phệ bus when I am the last phệ come.

D.       I only travel by bus when there’re no other alternatives.

Question 21: When he realised that I_______________ at him, he_____________ away.

A. looked – was turning                                     B. was looking – turned

C. was looking – was turning                             D. looked – turned

Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 22: In science, the results of an experiment are not generally accepted until they had been duplicated in other laboratories.

Question 23: John lived in New York since 1960 phệ 1975, but he is now living in Detroit.

Question 24: Rita asked me why didn’t 1 ask for my money back if I was unhappy with my new car.

Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.

Question 25: A. expert                B. control       C. limit                                    D. injury

Question 26: A. celebrate     B.    decorate                  C.   entertain                  D. influence

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 27: A. shrine                          B.    ripe                        C.   agrarian                   D. polite

Question 28: A. sugar                           B.    such                       C.   spring                    D. similar

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

C

D

A

D

B

C

A

A

B

D

C

C

A

C

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

C

A

D

B

B

D

B

C

B

B

B

C

C

A

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite or combine the following (pair of) sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning phệ the original one.

Question 29: Anne asked Jane what she would do/ would have done if she were having/ had been having a problem with grammar.

Question 30: Seeing the dog coming towards her, she quickly crossed the road.

Question 31: Changes phệ the taxation system are expected phệ be proposed by the government.

Write the correct form of the words in brackets.

Question 32: imagination

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning phệ the original one.

Question 33: Dane said phệ me, ‘1 hear you won the championship.

Congratulations!’ (congratulated)

Dane congratulated me on winning the championship.

Question 34: We don’t live in a big city, so we can’t easily get access phệ the Internet. (Could)

If we lived in a big city, we could easily get access phệ the Internet.

5. Đề số 5

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

Read the passage and choose the best answer for each question.

The Women’s World Cup was originally the brainchild of the FIFA president joao Havelange. The first tournament was hosted in China in 1991, with twelve teams sent phệ represent their countries. The 1995 FIFA Women’s World Cup was held in Sweden with twelve teams. Over 650,000 spectators attended the 1999 FIFA Women’s World Cup in the United States and nearly one billion viewers from seventy countries tuned in phệ watch sixteen countries vie for the title.

In the 1999 edition, one of the most famous moments of the tournament was American defender Brandi Chatain’s victory celebration after scoring the Cupwinning penalty shot against Cina. She took off her T-shirt and waved it over her head as men frequently do, showing her muscular torso. The 1999 final in the Rose Bowl in Pasadena, California had an attendance of 90,185, a world record for a women’s sporting event. The 1999 and 2003 Women’s World Cup were both held in the United States; in 2003 China was supposed phệ host it but the tournament was moved because of SARS. As compensation, China retained its automatic qualification phệ the 2003 tournament as host nation and was automatically chosen phệ host the 2007 Women’s World Cup. The host country for the 2011 FIFA Women’s World Cup will be decided by vote.

Question 1: In the first Women’s World Cup, there were_________________ teams.

A.       Twelve                    B.    sixteen                    C.     seventeen                  D. twenty

Question 2: How often does the Women’s World Cup take place?

A.       Twice a decade                                             B. Three times a decade

C. Every four years                                              D. Every six years

Question 3: Up phệ now, how many times has the Women’s World Cup been hosted in the USA?

A.       One times                B.    Two times               C.     Three times                D. Four times

Question 4: Which is the sentence is NOT true?

A.       The first Women’s World Cup was held in 1991.

B.       There were twelve teams took part in the 1995 Women’s World Cup.

C.       The 1995 FIFA Women’s World Cup was held in Sweden.

D.       The 2003 Women’s World Cup was hosted in China.

Question 5: The 2007 Women’s World Cup will be hosted in_________________ .

A.       the USA                  B.    Sweden                   C.     German                      D. China

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.

Question 6: T did my homework and then went phệ bed.

A.       After I had done my homework, I went phệ bed.

B.       While I have done my homework, I went phệ bed.

C.       Before I had gone phệ bed, 1 do homework

D.       I had gone phệ bed, I did my homework.

Question 7: Tom hoped phệ be given a good mark because he had done the test well.

A.       Having done the test well, Tom hoped phệ be given a good mark.

B.       Having been done the test well, Tom hoped phệ be given a good mark.

C.       Having hoped phệ be given a good mark, Tom had done the test well.

D.      Having the test well, Tom hoped phệ be given a good mark.

Question 8: On the way phệ work, Tom met his foimer teacher.

A.       While Tom was going phệ work, he was meeting his former teacher.

B.       By the time Tom went phệ work, he met his former teacher.

C.       When Tom was going phệ work, he met his former teacher.

D.       When Tom was meeting his former teacher, he went phệ work.

Question 9: After seeing a movie based on a novel,______________ .

A.       the reading of the book interests many people.

B.       many people want phệ read the book

C.       the book was read by many people

D.       the book made many people want phệ read it

Choose the best answer phệ complete each sentence or replace the underlined words or phrases.

Question 10: Unselfishness is the very essence of friendship.

A. important part                                        B. romantic part

C. interesting part                                       D. difficult part

Question 11: All the teachers work on an entirely_______________ basis.

A. volunteer                    B.    voluntarily          C.   volunteers                D.    voluntary

Question 12: The purpose of the contest is phệ stimulate the spirit of playing sports.

A. encourage                   B.    rise                         C.   bum                        D.    prevent

Question 13: People blow the candles and cut the cake on__________________ .

A. wedding party             B.    birthday party           C.   Teacher’s day           D.    Christmas

Question 14: To prepare for New Year, Vietnamese people usually__________________ their houses with flowers.

A. pray                  B.    decorate                   C.   desire               D.    make

Question 15: Peter: What kind of volunteer work are you participating in?

Tom: Well,_____________ .

A.       We like volunteer work very much

B.       We are teaching children in the countryside

C.       We would love phệ do volunteer work

D.       We spend a vacation in the countryside

Question 16: Mary: “What do people call the 25,h wedding anniversary?”.

Tom: “___________ ”.

A. It’s “silver anniversary”.                                   B. No, I don’t like it

C. “Golden anniversary” is its name                       D. I’m so sorry

Question 17: Huong: “It’s an opportunity for my creative activities”

A.       What do you think of the Singing Contest?

B.       What do you think of the Art Competition?

C.       What do you think of the Athletic Competition?

D.       What do you think of the Poetry Reading?

Question 18: Her parents want her________________ a doctor.

A. become                     B.    becoming                 C.    phệ become                D. became

Question 19: It’s no good______________ sorry for yourself.

A.phệ feel                        B.    feeling                     C.    feel                         D. felt

Question 20:____________ in the class did their homework, so the teacher was very angry.

A. No one                      B.    Anyone                   C.    Everyone                D. All

Question 21: Professor Smith dislikes______________ when he is explaining the lectures.

A. interrupting                                          B. being interrupted

C. interrupted                                                       D. phệ be interrupted

Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 22: He said he will do his best phệ pass the exam the week after.

Question 23: Mary thanked me of inviting her phệ my birthday party.

Question 24: I’ll stay here until you will get back.

Choose the word whose primary> stress is pronounced differently from that of the others.

Question 25: A.       sneaky            B.   candle            C. present               D.    embrace

Question 26: A.       government B.       charity            C. suspicious          D.  humorous

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

Question 27: A.    silver              B.   icing              C. idol                   D. time

Question 28: A.    childess          B.   children          C. chamber             D.  chemistry

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 5 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

A

C

B

D

B

A

A

C

B

D

D

A

B

B

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

B

A

B

C

B

A

B

B

B

B

D

C

A

D

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning phệ the original one.

Question 1: “Mary will be surprised if she meet you.” Peter said phệ me (Told)

-* Peter told me (that) Mary would be surprised if she met me.

Question 2: He was exhausted by his work. He threw himself on his bed. (Being)

Being exhausted by his work, he threw himself on his bed.

Question 3: “Don’t play with the matches!” I said phệ Jack. (Warn)

I warned Jack against playing with the matches.

Question 4: Because the government did not take better care of the farmers, their life was not good, (had)

If the government had taken better care of the farmers, their life would have been good.

Write the correct form of the words in brackets.

Question 5: These students often spent their summer working voluntarily in remote areas.

Question 6: They expected phệ be invited phệ the party, but they were disappointed.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hoàng Hoa Thám. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên can:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Du
  • Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Hoàng #Hoa #Thám


  • Tổng hợp: Blog Tiền Điện Tử
  • #Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Hoàng #Hoa #Thám
Back to top button